avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare avans prima casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare avans prima casa

Anul trecut am vrut sa cumparam o casa prin programul PRIMA CASA la BRD. Am urmat toti pasii indicati de banca, am dat un avans prevazut in antecontract, si la cateva zile, banca ne-a respins dosarul. Am pierdut avansul dat, proprietarii casei nu vor sa ni-l restituie, desi targul s-a stricat din cauza refuzului bancii (dupa ce banca a dispus acordarea avansului prin antecontract semnat de ambele parti). Ce putem face noi, fostii cumparatori ai casei? Exista vreo sansa sa castigam in instanta avansul dat?
Cel mai recent răspuns: ContSters22096 , utilizator 16:56, 3 Noiembrie 2010
ce se reglementeaza in antecontract cu privire la avans?
Cumparatorul pierde avansul daca vanzarea nu are loc din cauza sa. Dar achizitionarea casei nu s-a efectuat din cauza refuzului bancii, nu al nostru sau al vanzatorilor. Si atunci?
destul de dificil sa va recuperati avansul (vanzatorii pot invoca faptul ca neacordarea creditului va este imputabila din motive ce tin, de ex., de bonitatea dvs)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare avans " prima casa" dragomirv dragomirv Buna ziua! Ma aflu intr-o situatie dificila si am nevoie urgenta de indrumarea unei persoane avizate. Intentionand sa cumpar un imobil prin programul ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans prima casa diana1811 diana1811 Buna ziua, As dori daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu o informatie. Am dorit sa cumpar un apartament prin programul \"Prima Casa\", am dat avans 5% ... (vezi toată discuția)
Vanzatorul apartamentului taraganeaza formalitatile pentru expirarea antecontractului sorin.pinzaru sorin.pinzaru Buna ziua, Am facut pe data de 9 mai un antecontract de vanzare/cumparare pe 4 luni pentru un apartament in care era stipulat ca finantarea va fi 3000 euro ... (vezi toată discuția)