avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... o persoana decedata e reclamant „in nume ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

o persoana decedata e reclamant „in nume propriu” CAZ REAL

Desi pare o aberatie, o persoana decedata in anul 2005 apare ca reclamant intr-un proces civil din anul 2007. Desi am putea crede ca cererea a fost introdusa de catre urmasi, in realitate, asa cum apare mentionat in cererea de chemare in judecata, persoana decadata a facut cererea in nume propriu, a semnat o imputernicire avocatiala si a fost citat in mod legal. Ma intreb si eu cum a incheiat un avocat un contract de asistenta juridica in anul 2007 cu o persoana decedata in anul 2005, si cine a semnat imputernicirea. Mentionez ca la dosar nu au fost depuse acte care privind domiciliul sau alte date de identificare a reclamantului. In cerere se preciza doar ca S.I., in calitate de politist, cheama in judecata MIRA pentru refuz acordare drepturi (prime de vacanta si spor de fidelitate). Din pacate nici MIRA nu s-a sesizat ca reclamantul nu-si mai poate cere drepturile, ci eventual mostenitorii sai.
Astfel, ca aberatia juridica sa fie completa instanta (Curtea de apel Bucuresti), in data de 06.02.2008, a solitionat cauza admitand actiunea si obligand parata MIRA la plata primelor de vacanta si a sporului de fidelitate.
Cum va plati MIRA banii unei persoane decedate?? Sau poate banii se vor ridica din nou printr-un imputernicit......
Ce se poate face in acest caz? Cine poate fii sesizat?
Pentru mai multe detalii va pot pune la dispozitie numarul de dosar si instanta.
Cel mai recent răspuns: bogdanpop , utilizator 18:14, 9 Februarie 2008
De unde stiti ca persoana decedata a incheiat contractul?
Lasa cum plateste MIRA, dar cum cere banii mortul?
Sa se poate face ceva in ce sens? Se poate face... apel, se poate executa benevol sentinta...
S-au depus probe la dosar privind decesul reclamantului?
pai cel mai probabil contractul a fost incheiat de sotia reclamantului decedat.
problema e daca avocatul avea cunostinta ca reclamantul este decedat.
sentinta poate f i atacata cu recurs dac evident MIRA isi da seama ca a fost inselat
sau mai bine zis a fost semnat in fals
pentru ca altfel ar fi trebuit sa ceara drepturile in calitate de mostenitor, dar ar fi venit in concurs si cu copii ceilalti mostenitori, aspect care astfel a fost evitat
Ati intrebat daca se poate face ceva in acest caz... Ce voiati cu asta? In ce sens sa se faca ceva? Se poate sesiza MIRA...
avocatul, in cazul in care se dovedeste ca stia ca face un contract cu o persoana decedata, (oricum pe imputernicire trebuie trecute date le de identificare) si persoana care a semnat pot fi trase la raspundere? prin ce modalitate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals grosolan: reclamantul e decedat. raspunde avocatul? bogdanpop bogdanpop Desi pare o aberatie, o persoana decedata in anul 2005 apare ca reclamant intr-un proces civil din anul 2007. Desi am putea crede ca cererea a fost introdusa ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale – contencios administrativ-jurisprudenta-. rodica_post rodica_post Tip: Sentinţă civilă Nr./Dată: 776 (04.04.2008) Autor: Tribunalul Tulcea Domenii asociate: contrarietate (contradictorialitate) de hotărâri Pe rol ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar/iesire din indiviziune mary6 mary6 Buna. Pt a intelege speta va expun situatia de fapt. In anul 2004 unul din mostenitori a depus la instanta cerere de iesire din indiviziune privind suprafetele ... (vezi toată discuția)