avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum repar o greseala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum repar o greseala

Avem un salariat cu cim pe perioada determinata de 1 an al carui contract i-a expirat de drept la 21.10.2010. Din pacate nu am observat la timp acest aspect si desi doresc sa lucreze in continuare la noi nu am facut la timp actele necesare prelungirii contractului. Cum corectez greseala fara sa o patesc eu?

Cel mai recent răspuns: nicradu , utilizator 09:59, 4 Noiembrie 2010
Incheiati cu el un nou contract individual de munca pe care il depuneti la ITM. Din cate imi amintesc, termenul de depunere este de o luna de la data incheierii CIM. Deci 21.10.2010-21.11.2010. Cred ca puteti incheia contractul cu data de 22.10.2010 si sa il depuneti. Eu asa imi amintesc de cand lucram la resurse umane.
1. Nici o problema!
2. Faceti un act aditional la CIM prin care prelungiti CIM pe perioada determinata.
3. Actului aditional ii dati numar cu data de azi si cu data de intrare in vigoare de la 21.10.2010.
4. In maxim 5 zile de la data intocmirii actului aditional il inregistrati la ITM.
cristina_cirligel a scris:

Incheiati cu el un nou contract individual de munca pe care il depuneti la ITM. Din cate imi amintesc, termenul de depunere este de o luna de la data incheierii CIM. Deci 21.10.2010-21.11.2010. Cred ca puteti incheia contractul cu data de 22.10.2010 si sa il depuneti. Eu asa imi amintesc de cand lucram la resurse umane.

Termenul este de 20 de zile de la data incheierii c.i.m. pentru a depune c.i.m. la ITM, insa pentru transmiterea prin REVISAL este depasit termenul (cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariat).
.........

@ nicradu
Faceti un act aditional la c.i.m. prin care prelungiti durata c.i.m., data emiterii actului sa fie cu cel putin 5 zile inainte de data depunerii lui la ITM, iar data de cand isi produce efecte sa fie 21.10.2010.
va multumesc pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract perioada determinata - prelungiri ellinia ellinia Buna ziua! Am urmatoarea problema: 1 salariat a avut contract pe per determinata intre 14.12.2011 - 14.02.2012. Din 15.02.2012 a intrat in somaj. Incepand cu ... (vezi toată discuția)
Diferenta dintre incheierea a 3 cim succesive si/ sau prelungirea prin act aditional a aceluiasi contract in interiorul perioadei de 36 de luni Herra_ Herra_ [quot]De cate ori poate fi prelungita durata determinata a unui CIM? 4 Legiuitorul a inteles sa reglementeze prelungirea contractului ... (vezi toată discuția)
Contract de munca perioada determinata maria-marin maria-marin societatea la care lucrez incheie angajatilor contracte pe perioada determinata. Dupa expirarea celei de-a treia perioade succesive administratorul imi spune ... (vezi toată discuția)