avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract perioada determinata concediu de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract perioada determinata concediu de maternitate

In ianuarie imi expira contractul de munca (pe perioada determinata), moment in care voi avea 5 luni de sarcina. Deoarece am o sarcina cu probleme destul de mari, doctorul imi acorda concediu medical pe perioada trimestrului I si II de sarcina. In conditiile astea, angajatorul, pe care l-am anuntat in scris de situatia mea, are dreptul sa-mi incheie contractul de munca atunci cand expira?
Angajatorul mi-a dat de inteles ca nu imi prelungeste contractul.
Ce as putea sa fac in aceste conditii pentru ca sa pot intra in concediu pentru ingrijirea copilului? Multumesc :)
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:09, 3 Noiembrie 2010
Dupa incetarea contractului veti fi platita de Casa de asigurari de sanatate unde sunteti asigurata.
Veti avea nevoie de decizia de incetare a contractului, adeverinta cu venitul pe ultimele 6 luni de la locul de munca si alte acte solicitate de casa (binenteles concediul medical )
1. CIM pe perioada determinata inceteaza de drept (art.56j din Codul muncii) la data expirarii sale indiferent de situatia in care va aflati.
2. Din OUG 158/2005:
Art. 32 - (1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia încetează prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), care s-au născut anterior ivirii acestor situaţii, se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate.
(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în situaţia în care a expirat termenul pentru care a fost încheiat contractul individual de muncă, a expirat termenul pentru care a fost exercitată funcţia publică ori a expirat mandatul în baza căruia a desfăşurat activitate în funcţii elective sau în funcţii numite în cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti.
3. Asadar certificatele medicale le prezentati la Casa de Asigurari de Sanatate care la va calcula si plati.
4. Apoi puteti intra si in CCC pana la 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical nicolaescu_liliana nicolaescu_liliana Daca un salariat are contract de munca pe durata determinata si vine cu un concediu medical care se prelungeste peste data de incetare a contractului de ... (vezi toată discuția)
Plata concediu de maternitate ContSters79654 ContSters79654 Buna ziua, O salariata al carui contract pe perioada determinata urmeaza a expira pe data de 25 decembrie este programata sa nasca pe 31 decembrie. In acesta ... (vezi toată discuția)
Contractul pe perioada determinata. ce implica? dana rod dana rod Buna seara. Spuneti-mi va rog, daca raman insarcinata pe perioada contractului de munca pe perioada determinata( sunt in CDR Maternitate pana in 2012), ce se ... (vezi toată discuția)