avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... plangere contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

plangere contraventionala

buna seara! voi apela la amabilitatea dvs pentru a ma ajuta sa indrept o posibila greseala. am formulat plangere contraventionala fara avocat deoarece nu pot plati unul. dupa ce am depus plangerea am mai observat cateva nereguli pe care le-am descifrat f greu datorita scrisului ilizibil. agentul constatator a dispus masuri pentru toate neregulule gasite dar la descrierea contraventiilor nu apar toate unele sunt la acest paragraf altele la masuri dispuse. procesul verbal apare ca ar fi intocmit la sediul lor intrucat a bifat astfel.ptr ca nu am inteles f bine pr-verbal nu am inserat in plangere cele relatate. se mai poate face ceva pot expune oral aceste nemultumiri?inca nu a fost primul termen.
Cel mai recent răspuns: Toader Mihai , utilizator 10:27, 4 Noiembrie 2010
Stimate Domn,

Consider ca ilizibilitatea procesului- verbal de contraventier este o cauza care poate sa atraga nulitatea acestuia intrucat anihileaza dreptul contravenientului de alua la cunostinta de continutul sau, de cele retinute de catre agentul constatator in acel proces- verbal si, pe cale de consecinta nu-i permite contravenientului sa il conteste fapt ce atrage imposibilitatea contravenientului de a se folosi de dreptul sau la aparare, drept garanta de Conventia Europeana a Drepturilor Omului.
Judecatorul, insa, va decide daca acel proces verbal va fi declarat nul pentru cauza de ilizibilitate. Inainmte , insa , de a constata nulitatea acelui proces verbal, va putea sa numeasca un expert grafolog care sa descifreze cuprinsul procesului- verbal.
Asadr, nue chiar atat de simplu de dovedit ilizibilitatea si mai greu se intampla sa se obtina anularea unui proces-verbal de contraventie pe acest motiv.
Insa, principial vorbind, merita incercat.
App, onorariul de expert cade in sarcina dumneavoastra sa il achitati - cca 600- 700 lei.

Cu stima,

Av.Def. Mihai Toader
e bine sa mentionati intr-un memoriu tot ce ati sesizat si sa-l depuneti la instanta anterior primului termen, pentru ca si IPJ sa ia cunostinta de motive... ulterior le puteti sustine in fata instantei
In masura in care procesul verbal este macar pe alocuri lizibil,pouteti verifica daca exista si alte cauze de nulitate in sensul prevederilor art.16,17,34 din Og nr.2/2001
Stimate Domn,

Daca ati pornit pe argumentul de ilizibilitate, mergeti pe acest argument in totalitate. Din moment ce incercati sa contestati procesul- verbal pe motiv de nelegalitate fata de anumite aspecte de ordine publica incalcate de agentii constatatori la momentul incheierii procesului- verbal, inseamna ca renuntati la a invoca ilizibilitatea procesului - verbal de contraventie si, pe cale de consecinta, nu mai sustineti imposibilitatea de a va exercita dreptul de aparare fata de cele precizate in procesul- verbal de contraventie.
Este un risc pe care vi-l asumati, dar eu, in calitate de practician si avocat de instanta, va sugerez sa analizati foarte bine daca in raport de capacitatile dumneavoastra de a aprecia ilizibilitatea, acest argument se sustine. In fond, persoana la care se raporteaza aspectul lizibilitatii sunteti dumneavoastra intrucat dumneavoastra sunteti singura persoana cu interes si calitate procesuala conferite de lege pentru a putea sa contestati acest proces verbal. Recomandarea mea este sa nu incercati sa " pacaliti" instanta ci sa va exercitati drepturile cu buna - credinta. Daca intr-adevar p-v este ilizibil , mergeti pe acest argument incercand anularea lui.
Daca insa el poate fi descifrat fie si cu un efort considerabil din partea dumneavoastra, atunci analizati daca il puteti contesta sub aspect de nelegalitate (invocand nerespectarea dispozitiilor imperative cuprinse in OG 2/2001) sau sub aspect de netemeinicie in acest ultim sens aducand probe concludente, pertinente, legale si utile solutionarii cauzei.


Cu stima,

Av. def. Mihai Toader

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala - proba cu martori florin 33 florin 33 Daca semnez P.V.de contravetie si fac mentiuni ca nu recunosc fapta,agentul nu e obligat sa isi mentioneze un martor pt. a proba fapta.(exceptind cazul cind ... (vezi toată discuția)
Rubrica instiintare de plata incompleta mariusmarius7wd mariusmarius7wd Buna seara, Constituie un motiv de a contesta in instanta un procesul verbal de contraventie, faptul ca la instiintarea de plata este trecut doar numele ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - intrebari denimboy denimboy Buna ziua, as avea cateva intrebari in legatura cu o plangere contraventionala impotriva unui proces verbal. Am analizat putin procesul verbal primit acasa, ... (vezi toată discuția)