Prinr-o sentinta civila judecatoria stabileste in data de 11.06.2009 pensia de intretinere pt minor in cuantum de 150 lei.Sotul meu ,in data de7.07.2009 face recurs,,deoarece el mai are in intretinere un minor,iar instanta a calculat pensia de intretinere fara a tine cont de asta.Tribunalul suspenda judecarea cauzei,sentinta irevocabila,motivul fiind lipsa partilor in conditiile in care nu exista cerere de judecare in lipsa.Intrebarea mea este;in acest caz,sotul meu e obligat sa plateasca 150 lei pensie de intretinere,cum spune hotararea atacata cu recurs?Se mai poate relua judecarea recursului?Si inca ceva:daca dupa o separare in fapt de 15 ani sotul meu hotareste ca vrea sa divorteze in conditiile lui,sunt obligata sa accept divortul?Sau poate exista si varianta in care nu sunt de acord,tinind cont de faptul ca exista si un copil minor?
are dreptul un an de zile de la data suspendarii cauzei sa solicite repunerea pe rol a cauzei. intuiesc ca o va face intrucat cererea sa este admisibila pe fond.
Decizie
RIoan
Procesul meu de divort a parcurs etapele fond, apel si recurs.
Acum am o hotarare irevocabila, insa nu inteleg cum opereaza ea asupra obligatiilor mele ... (vezi toată discuția)