avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... soti plecati in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

soti plecati in strainatate

Am si eu o speta. 2 persoane, ambele plecate in Italia, vor sa divorteze. Sunt de acord sa divorteze, sotul vrea sa ii lase copilul sotiei. Pot sa dea o declaratie la notar acolo prin care ma imputernicesc pe mine ca avocat sa le introduc actiunea si sa ii reprezint pe amandoi in proces? Am dovada ca locuiesc ambii si lucreaza acolo. Si atunci, ancheta sociala unde se va face? Copilul este in Italia, la mama.#-o
Cel mai recent răspuns: ContSters6135 , utilizator 20:05, 3 Noiembrie 2010
hmm, din pacate instanta nu v-a lua in considerare mandatul dat de cei doi soti. sa faca un efort si sa se prezinte la termenul de judecata. Ar fi bine sa lecturati legea 202/2010 sa vedeti daca la procedura divortului se va putea divorta si la misiunile diplomatice, desi ma indoiesc.
pai da..pare ca nu are competenta instanta romana ..insa chiar daca ar avea, cui incredinteaza aici la Romania..cand nu-i nimeni, decat avocat:)
am avut asa la Bolintin si cand m-a intrebat instanta ce sa faca cu minorii..am zis ca are domiciliul reclamanta aici si copiii stau cu bunicii..chiar daca recl sta in italia si sotul in spania..
am mai zis ca navasta sta la roma, dar ar putea fi si la sibiu..facand naveta..fie de la, fie de la..
a trecut actiunea, insa cu emotii
ea nu vrea sa se mai intoarca in Romania, copilul pleaca cu bunica cu tot intr-o luna in Italia. Vor vinde si apartamentul din tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria incheiata in italia paoet fi desfacuta in romania? elsae elsae Buna ziua, M-am casatorit cu sotul meu acum 5 ani in Italia. Amandoi suntem cetateni romani. Avem o fetita de 4 ani nascuta in Italia. Vrem sa divortam in ... (vezi toată discuția)
Va rog un raspuns ana_lucia ana_lucia am o prietena care sta in italia cu sotul si fetita de 7 luni.s-au certat.el vrea sa se intoarca in romania,ea nu.am o intrebare.o poate obliga el sa se ... (vezi toată discuția)
Transcrierea actului de separare in romania smile_506 smile_506 Conform legii UE daca sotul si sotia au decis sa divorteze, actul de divort trebuie facuta in locul in care au locuit impreuna. Au avut domiciliul de cel ... (vezi toată discuția)