avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Casatoria incheiata in Italia paoet fi desfacuta in ...
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Casatoria incheiata in Italia paoet fi desfacuta in Romania?

Buna ziua,

M-am casatorit cu sotul meu acum 5 ani in Italia. Amandoi suntem cetateni romani. Avem o fetita de 4 ani nascuta in Italia. Vrem sa divortam in Romania. Putem divorta la notar? Sau prin instanta? Amandoi locuim acum in Romania.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 18:53, 9 Septembrie 2016
Puteți divorta în România.
Ar fi bine sa apelați la avocat ca sa nu va complicați și sa dureze mult procesul.
Buna ziua din nou.

La notar nu putem divorta? Amandoi vrem sa divortam.
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspuns. Casatoria s-a incheiat la primaria orasului unde locuiam. Acum locuim amandoi in acelasi oras in Romania. Putem divorta la un notar dina cest oras?

Da, puteți divorța în România la instanța de pe raza ultimului domiciliu conjugal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort pe cale notariala si cu un copil minor adela75 adela75 Buna ziua locuiesc in Italia de 7 ani si m-am casatorit tot in Italia cu un roman avem un copil impreuna minor, suntem de comun acord sa venim in tara si sa ... (vezi toată discuția)
Casatorie intre un cetatean roman si o basarabeanca dselepco dselepco Buna ziua! Sant cetatiana al Republicii Moldova, an prezent ma aflu an Italia. De 3 ani traesc cu roman si am hotarat sa ne casatorim si sa ne mutam cu taraiul ... (vezi toată discuția)
Declaratie de celibat in cipru? petricafarafrica petricafarafrica Eu si logodnica mea vrem sa ne casatorim in cipru prin starea civila, dar din ce am inteles va fi nevoie de o Declaratie de celibat pentru amandoi. Nici eu ... (vezi toată discuția)