avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Limitarea accesului la proba incuviintata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Limitarea accesului la proba incuviintata

Buna seara!
Problema pentru care doresc raspuns sau opinii este urmatoarea: intr-o actiune pe obligatia de a face s-a incuviintat o anumita proba, constand in depunerea unei documentatii. Cand s-a incuviintat aceasta proba, instanta a a cerut-o sub forma "depunerea documentatiei la urmatorul termen" in sarcina paratilar. Desi la grefa a ajuns documentatia, acest fapt nu a fost comunicat reclamantilor, astfel incat am luat la cunostinta despre depunere chiar la termen, iar la acest termen instanta a hotarat in sedinta ca relevante sunt doar doua file din documentatia respeciva de vreo 100 de pagini de planuri, schite, calcule, avize. Opunandu-ne la limitarea probei la doar doua schite (nici pe departe cele mai semnificative pentru speta), ni s-a dat dreptul sa consultam in sala aceasta documentatie cam 1,5-2h, pana se apela din nou cauza. La impotrivirea nostra ca nu suntem experti si nu ne putem forma o opinie avizata intr-un timp atat de scurt, instanta a mentinut totusi decizia de a accepta din aceasta documentatie doar cele doua file. Ce se poate face impotriva unei asemenea atitudini/decizii a instantei, de vreme ce la termenul la care s-a incuviintat proba ea a fost incuviintata integral, iar apoi reclamantilor li s-a limitat accesul la proba fara o justificare, si fara a se tine cont de opunerile facute in sedinta de judecata? La termenul urmator ar trebui sa se intre in dezbaterea pe fond si ar fi fost extrem de utila cauzei documentatia integrala. Asadar, ce se mai poate face pentru a avea acces la proba integrala? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: itshare74 , utilizator 20:54, 3 Noiembrie 2010
Dupa cum spuneti s-a dat un termen, or pana la termenul urmator aveti posibilitatea de a consulta in arhiva instantei inscrisurile depuse si de
a face copii xerox de pe acestea.
Sa fac copie dupa cele doua pagini irelevante nu este greu, desigur! Dar cred ca am fost destul de clar in intrebarea pusa...
Consultati dosarul si formulati nota de sustineri cu problema pe care dvs intelegeti sa o invocati.Opinia mea este ca conteaza mai putin conduita instantei cat solutia pe care trebuie sa o obtineti,sunt orgolii la care trebuie cateodata sa renuntam.
La dosar, asa cum a decis instanta, nu s-au mai depus decat cele doua file, despre care, de altfel, aveam cunostinta pe cale incidentala din documentele stranse la dosar de-a lungul termenelor. Practic ni s-a incuviintat o proba, proba a ajuns doar in mana instantei (nu stim cand, caci noua nu ni s-a comunicat nimic despre aceasta, iar la arhiva documentatia nu a fost de gasit - si am fost vigilenti), iar noua nu ni s-a lasat decat in sala documentatia aceasta. "Proba" a fost doar figuratie in sala de judecata, sa nu se spuna ca nu s-a admis/depus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultarea raportului de expertiza in arhiva instantei dumifilote dumifilote Am deschis o actiune de rectificare TP.. Instanta a considerat necesara o expertiza topo. Am platit onorariul provizoriu si dupa mai multe tergiversari ... (vezi toată discuția)
Transmitere documente la alta instanta Sisesti Sisesti Buna ziua, Am un proces care l-am deschis pe baza legii contenciosului administrativ printr-o cerere de chemare în judecata. Paratul a trimis intampinare la ... (vezi toată discuția)
Cerere info arakys arakys Buna ziua! Va deranjez cu o intrebare, daca se poate. In cazul deschiderei unui proces, stiu ca actele de la dosar se depun in doua exemplare de fiecare. ... (vezi toată discuția)