Buna ziua,sunt un tanar absolvent de facultate care in urma vizionarii stirilor de astazi m-am trezit cu urmatoare problema.Am ajutat niste oameni sa scape de firmele lor,care inregistrau datori catre stat(in numar de 3) :O :sorry: .Prin contract de concesiune,cred.Actele nu le mai am. :stunned: Vroiam sa stiu daca exista repercusiuni garave asupra mea in baza unor legi.Am fost asigurat ca nu se pot fi luat la raspundere pentru treaba aceasta. #-o
Cum nu mai ai actele?
Probabil ai devenit asociat si/sau administrator.
Daca esti doar asociat nu se poate intampla nimic, daca nu comiti tu ilegalitati.
Daca esti administrator iti revin anumite obligatii, pentru care poti fi sanctionat daca nu ti le indeplinesti.
Pentru faptele comise de fostii asociati si administratori, raspund acestia inclusiv cu averea proprie.
Daca ati preluat niste firme cu datorii atunci trebuie sa platiti datoriile( acestea nu se sterg prin concesioanrea partilor sociale ) . Depinde de tipul societatii : daca este SNC raspundeti cu patrimoniul propriu , daca este SRL raspundeti pana la limita capitalului social ... etc Va recomad sa cititi l 31 /1991 cu modificarile ulterioare .
Faliment
iancu123
ce se intampla cu un fost administrator de firma, care a fost obligat printr-o hotarare definitiva sa plateasca din averea personala, datoriile firmei aflate ... (vezi toată discuția)