avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale o firma fara activitate in 2008 pe hartiile statului ( ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

o firma fara activitate in 2008 pe hartiile statului ( in functiune din 2005 pana azi)

mama mea are o firma cumparata in anul 2005, iar astazi a primit o citatie precum ca in anul 2008 nu au fost depuse documentele firmei fiind instiintata ca in caz de neprezentare firma ii va fi inchisa. mentionez ca ea avut incredere in contabila i s-au dat actele dar dna nu a depus si nu a facut nici un fel de plata( banii i s-au dat) iar firma apare fara activitate. ce trebuie sa faca in acest caz: sa se prezinte la tribunal, sa scape de firma? ce se intampla in astfel de cazuri? ( in acest an 2009-2010 au fost depuse toate declaratiile) Va rog din suflet sa imi dati un sfat ( eu sincer sunt satula de tara asta cei mai bogati cu cele mai multe ilegalitati nu patesc nimic si altii te miri pt ce sunt pusi la zid)
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 22:49, 3 Noiembrie 2010
Mie personal imi este greu sa cred ca exista atat de multa ignoranta..
Probabil ati fost citati pentru ca societatea nu a depus la registrul comertului situatia financiara aferenta anului 2008. Dupa cum banuiesc ca este indicat si pe citatie pana cu 5 zile inainte de judecarea cauzei trebuie sa depuneti o intampinare la care sa atasati dovada depunerii situatiei financiare ce face obiectul litigiului. Primul pas este ( daca doriti sa salvati societatea fara mari cheltuieli) sa depuneti la registrul comertului bilantul pe anul 2008, iar confirmarea care o veti primi in copie sa o atasati la intampinarea de care va vorbeam mai sus. SUCCES!
Daca doriti continuarea activitatii firmei , depuneti pana la termenul de judecata acele bilanturi, la termen faceti dovada ca le-ati depus si solicitati respingerea cererii. In caz contrar firma se va dizolva si daca sunt datorii se va numi un lichidator. Daca doriti dizolvarea puteti solicita dvs numirea unui anumit lichidator.

av. Bostina Elena
simonaoprica a scris:

Mie personal imi este greu sa cred ca exista atat de multa ignoranta..

In noiembrie 2000 (anul doua mii) societatea este dizolvata. Cu toate hartiile in regula.
In 2010 finantele mai trimit scrisori de somatie pentru plata impozitului si penalitatilor.
Documentele le-am vazut personal.

Probabil un alt caz de incompetenta a functionarilor de stat. Dupa 2 ani si-au dat seama ca nu au fost depuse? Normal , daca ai depasit termenul cu o zi si pentru orice, gata, amenzi, penalitati, pluton de executie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am depus situatiile financiare anuale Mario2010 Mario2010 Buna ziua, Am primit pe 28 o citatie catre firma pe care o detin pentru .. din cate am inteles eu .. nu am depus situatiile anuale aferente anilor ... (vezi toată discuția)
Dizolvare sc pt. nedepunerea balantelor Jurist TM Jurist TM SC x SRL a primit citatie pt. nedepunerea balantei pt. anul 2008, prin care ORC solicita dizolvarea societati, desi au dovada depunerii acestui document ( e ... (vezi toată discuția)
Bilant pentru o firma dizolvata robertsega32 robertsega32 O intrebare. Am avut o firma din 2000. In 2009, am suspendat-o. LA inceputul lui februarie registrul comertului a chemat firma in judecata pentru dizolvare, ... (vezi toată discuția)