avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu mediu pe unitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu mediu pe unitate

sotia mea a nascut iulie 2010....din luna 3 a fost in somaj..inainte de somaj a lucrat la o societate comerciala ca bucatar. de unde se poate solicita salariul mediu pe unitate ? de la societatea comerciala? sau de la somaj? care este termenul max. de solicitare a sal mediu pe unitate? va multumesc..
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:20, 4 Noiembrie 2010
Conform Contractului colectiv de munca unic la nivel national va face cerere pentru acest salariu mediu pe unitate la societatea unde a lucrat.
Din cate stiu, termenul de depunere a cererii este de 6 luni de la data nasterii.
sotia mai era angajata in momentul in care a nascut?
daca nu era NU poate solicita ajutorul in valoare de un salariu mediu pe unitate, de la societatea la care a lucrat anterior intrarii in somaj.
nu ..nu mai era angajata in momentul in care a nascut...si atunci ce trebuie sa facem? pot lua eu acest salariu ca , sot? va rog frumos lamuriti-ma...
1. Daca in momentul nasterii mama nu mai era salariata fostul angajator nu mai este obligat sa ii plateasca acest ajutor.

2. In schimb il poate lua tatal, asacum spune CCMUNN pe anii 2007-2010:
Art.51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
...
c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate;
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima pentru nasterea copilului liveomars liveomars Buna ziua, Am inteles ca angajatorul ar trebui sa dea prima de nastere,dar in situatia cand mama a fost in somaj,apoi i s-a suspendat somajul pe perioada ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate, platit angajatului cand i se naste un copil lauricafl lauricafl Buna ziua. In CCM la nivel de companie se specifica: \"Art.50 In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de ... (vezi toată discuția)
Drepturile mamei la nastere PANITA ROXANA PANITA ROXANA dotesc sa stiu ce dreptiri are mama la nastere,am deja 2 copii,sunt la a 3a nastere la ceilalti 2 copii nu lucram deci nu am beneficiat de nimic am avut doar ... (vezi toată discuția)