avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... respingere recurs ca tardiv?!?!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

respingere recurs ca tardiv?!?!!!

O colega a avut un proces pe "drepturi salariale" cu angajatorul.
I s-a respins actiunea ca nefondata cu o motivare jalnica si cu drept de recurs in 15 zile de la comunicares-a facut recurs in cadrul termenului si :
Număr unic dosar: 454/118/2010
Înregistrat în data de: 07.09.2010
Obiect dosar: drepturi băneşti
Materia juridică: Litigii de muncă
Stadiu procesual: Recurs
Părţi:
ª. D : Recurent
SC SO... CO...... SRL : Intimat
TERMENE DE JUDECATÃ:
Data Soluţie Detalii
02/11/2010 Decizia civilă nr.667/CM – Respinge recursul ca tardiv formulat. (DR) Tardiv
Cine ne mai poate ajuta in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: rosu gheorghe , utilizator 08:28, 5 Noiembrie 2010
inseamna ca acel recurs a fost depus dupa trecerea termenului de 15 zile.
angi300 a scris:

inseamna ca acel recurs a fost depus dupa trecerea termenului de 15 zile.


Cand vorbesc ca s-a depus in cadrul termenului chiar stiu ce spun altfel nu m-as fi trezit ca un prost ce inca nu ma consider ca sunt.
Comunicarea cu data postei este pe 17.08.2010 iar cererea de recurs are data inregistrarii 31.08.2010.
Ce-ati mai avea de spus??
Cred ca daca v-as trimite si hotararea instantei de fond v-ati da seama mai bine cum stau lucrurile.

Citi cel putin finalul ei:
..............................................................................................................................Potrivit an. 41 alin. 2 cm . cu titlu de excepţie , modificarea unilaterala a contractului individual de munca este posibila numai in cazurile si in condiţiile prevăzute de prezentul cod , modificarea referindu-se la oricare dintre elementele contractului individual de munca (greseala impardonabila de judecata pt. judecator ;in principiu, nu unilateral de catre angajator!!!)
Situaţia expusa si dovedita de angajator se încadrează in cazurile de forta majora reglementata de art. 48 c. m.( mai cititi doamna judecator inca o data art. 48 ca sunteti varza, si lasati-i doamne iarta-ma de bani ca mai bine crosetati; acolo-i vorba de locul si felul muncii iar dv. va e gandul doar la bani), astfel ea diminuarea salariului cu 20-25% al tuturor salariaţilor prin hotarirea AGA , reprezintă atributul angajatorului referitor la reorganizarea activităţii sale in funcţie de realităţile economice (si de ce nu in conditiile legii si de ce hotararile AGA nu trebuie sa respecte normele si etapele de urmat conform Codului muncii in situatia modificarii clauzelor din CIM;si de cand o hotarare AGA este opozabila angajatului.toate astea spunandu-vi-le pe fond??!!).
Aceasta prerogativa este recunoscuta si in CCM unic la nivel naţional in art. 43 care reglementează plata salariilor de baza in proporţie de 75 % in situaţiile excepţionale de întrerupere a lucrului , astfel drepturile salariate sunt inferioare celor reglementate de contractele colective la nivel inferior sau celor din contractele individuale de munca (jenant d-na judecator; ce legatura are cu cauza??!! ) .

PENTRU ACESTE MOTIVE IN NUMELE(ALATURI) LEGII HOTÃRêTE

Respinge acţiunea formulată de reclamanta S. D. domiciliata în .... în contradictoriu cu pârâta SC ... SRL cu sediul în ...., ca nefondată.
Definitivă.
Cu recurs in termen de 15 ziie de la comunicare (poate picati in plasa contribuabili prosti ce sunteti ca legea prevede 10 zile si noi am hotarat in bataie de joc 15 ,nu in numele legii!! -si am picat in plasa celor ce-i platim sa faca dreptate). Pronunţata în şedinţa publică azi 19 aprilie 2010.
Pt.PREªEDINTE, JUDECÃTOR. ASISTENT! JUDICIARI.
Ultima modificare: Joi, 4 Noiembrie 2010
rosu gheorghe, utilizator
angi300 a scris:

inseamna ca acel recurs a fost depus dupa trecerea termenului de 15 zile.


Legea nr.168/1999 prevede ca termenul de recurs , in litigiile de munca este de 10 zile ...:)

@ rosu gheorghe
Imi pare rau pentru colega dvs, exact ceea ce va spuneam intr-un topic anterior referitor la acest termen ... incercati o sesizare la Inspectia Juridica din cadrul CSM-ului .
De asemenea, nu stiu in ce masura o poate ajuta o contestatie in anulare speciala - art.318 c.proc.civ. - pe motivul ca „dezlegarea dată este rezultatul unei greşeli materiale” .
freeelis a scris:



Legea nr.168/1999 prevede ca termenul de recurs , in litigiile de munca este de 10 zile ...:)



Sa inteleg ca instanta nu are habar de lege sau ca nu i-am raspuns la "sahul" pe care ni l-a dat, noi "jucand" alt joc.
De atata amar de vreme de cand suntem prin tribunal instanta nu a respectat niciun termen(termen de judecata ,de redactare, de comunicare) si ca atare ni s-a parut normal sa nu-l respecte si pe acesta.

Mai si scrie:
IN NUMELE LEGII HOTARASTE:
.............................................................................
Cu drept de recurs in 15 zile

Semneaza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces castigat scoobydoo scoobydoo Buna ziua! Am si eu cateva intrebari in legatura cu un proces pornit de colectivul unei societati impotriva managerilor care au inchis firma si au refuzat sa ... (vezi toată discuția)
Care este termenul legal de comunicare a unei hotarari judecatoresti in cazul unui litigiu de munca? magda_oancea magda_oancea Buna seara, Pe data de 09.10.2009 s-a dat pronuntarea la litigiul de munca prin care am cerut 4 salarii compensatorii conform CCM ramura comert si a fost ... (vezi toată discuția)
Termen de recurs adinutza.2008 adinutza.2008 Printr-o sentinta civila data de tribunal (conflicte de munca) am castigat in sensul ca mi s-a admis exceptia tardivitatii formularii cererii de revizuire ; ... (vezi toată discuția)