Intentionez sa deschid actiunea de validare a popririi tertului ,pentru pensia de intretinere restanta.Tertul (este chiar fostul sot) si s-a opus executarii popririi, cand a primit " incheierea " acesteia de la instanta ( 31 aug) .Vreau sa cer poprirea sumei restante de 6000 lei si, a sumelor lunare de 770lei .
Va rog frumos, sa-mi spuneti daca taxa ptr timbru este stabilita in functie de sumele poprite si cat ar fi aceasta in cazul meu. Alta intrebare ar fi daca pot depune cererea ptr actiune cu doua sapatamani mai devreme de implinirea celor 3 luni, de la data la care a primit tertul "incheierea",asa cum sunt disp art 460,c civ.
Va multumesc foarte mult.
Taxa de timbru este fixa - 10 lei
Nu este necesar sa asteptati trei luni, termenul se refera la intervalul maxim de timp in care poate fi introdusa actiunea.
In alt subiect pe care l-ati deschis scriati de faptul ca a inceput sa va plateasca pensia de intretinere si ati primit banii pentru ultima luna si pentru prima. Numai ca dv doriti toti banii odata, iar legal daca suma nu se incadreaza in 1/2 din venituri cat se poate retine prin poprire nu aveti cum primi tot odata. In aceste connditii, cu dovada ca a inceput sa va plateasca, actiunea de validare a popririi va fi respinsa cu succes.
Actiunea nu va fi respinsa pentru ca validarea popririi este o actiune indreptata impotriva tertului poprit care nu isi indeplineste obligatiile. Faceti dovada ca firma avea obligatia de a infiinta poprirea si de a retine sumele (pe baza actelor trimise de executorul judecatoresc) si ca nu si-a indeplinit aceasta obligatie.
In cazul pensiei de intretinere, intrucat sumele sunt datorate periodic, sunt aplicabile disp. art. 460 alin. 3 - poprirea se valideaza atat pentru sumele ajunse la scadenta, cat si pentru cele care vor fi scadente in viitor. In acest caz, nu are legatura cu cota de 1/2 din venituri la care faceti referire.
Urgent!!
rocsy77
doresc o explicatie de la persoane competente ce viziteaza acest site,eu sunt in ceata,lucrez intr-o institutie bugetara,am retinere pe fluturas ,o pensie ... (vezi toată discuția)