avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Desfasurare activitate punct lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Desfasurare activitate punct lucru

Buna ziua,

As dosi sa aflu care este legea care reglementeaza activitatea punctelor de lucru.(care sunt obligatiile angajatorului).

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 15:24, 14 Februarie 2008
Punctul de lucru reprezinta spatiul, distinct de sediul social, unde societatea urmeaza sa-si desfasoare activitatea economica, lucrativa.

Punctul de lucru se inregistreaza in baza unui act de spatiu, care poate consta fie intr- un act de proprietate ( in cazul in care societatea este proprietara a spatiului respectiv ), fie intr-un contract incheiat intre societate si un alt proprietar, contract care poate fi de inchiriere ( subinchiriere ), de comodat sau un contract de asociere in participatiune
Aneka_ro a scris:
As dosi sa aflu care este legea care reglementeaza activitatea punctelor de lucru.(care sunt obligatiile angajatorului).

Obligatiile sunt aceleasi ca la sediul principal, ce anume vrei sa stii?
In primul rand va multumesc pentru raspunsurile primite.
In al doilea rand, vreau sa adaug urmatoarele: punctul de lucru este constituit la Bucuresti, firma avand sediul in buzau. De curand colectivul s-a marit ajungand la 9 angajati pe punctul de lucru.
As dori sa stiu in ceea ce priveste declaratiile, care pana in mom au fost facute la Buzau, daca trebuie facute separat pe punctul de lucru.
Declaratia privind comisionul ITM nu se depune pentru punctul de lucru, ci se depune la sediul social pt ITM Buzau. La numarul de salariati trecandu-se numarul total de angajati, inclusiv cei din punctul de lucru.
La fondul de salarii la fel.
Registrul de evidenta al salariatilor in format electronic poate fi depus la ITM Bucuresti numai daca punctul de lucru a primit delegarea de competenta pentru intocmirea si depunerea acestuia, are delegare de competenta pentru incheierea de contracte individuale de munca. La adresa de inaintare atasandu-se pe langa aceste acte, copie de pe CUI al societatii mame si copie de pe CIF al punctului de lucru.
Problema sta in felul urmator: Firma cu sediul social in Buzau are declarat punct de lucru in Bucuresti.
In momentul de fata sunt angajate mai mult de 5 persoane pe acest punct de lucru. Din punct de vedere legal as vrea sa stiu ce obligatii are in situatia asta angajatorul, tinand cont de plata contributiilor, impoz pe salarii, platile catre casa de pensii si declaratii. As dori sa stiu daca acestea se vor face tot la sediu social sau separat pe punctul de lucru.
De asemenea in ce conditii pot se pot angaja si isi pot desfasura activitatea angajatii la punctul de lucru si cine trebuie sa asigure protectia muncii si medicina muncii, firmele care se ocupa si de sediu si care sunt din buzau sau firme specializate din bucuresti.

Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2008
Aneka_ro, utilizator

Alte discuții în legătură

Urgent !!! o societate poate avea 2 coduri fiscale???????? flori2 flori2 Buna ziua!Am o SC cu sediul social in Iasi si CF aferent Am primit o adresa de la MFP Administratia fiscalaRaducaneni o adresa prin care ma informa ca am ... (vezi toată discuția)
Declarare punct de lucru corinachivu corinachivu Va rog mult sa ma ajutati, cu textul de lege, potrivit caruia punctul de lucru cu minim 5 salariati, aflat in alt judet decat sediu social al firmei, trebuie ... (vezi toată discuția)
Puncte de lucru rak0770 rak0770 O societate din constanta are 2 puncte de lucru in Galati si Ploiesti cu 4 si respectiv 12 salariati. Contractele se fac si se inregistreaza la Revisal. La ... (vezi toată discuția)