avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ptr inselaciune minora se poate retine persoana ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ptr inselaciune minora se poate retine persoana ?

Buna ziua ! Pot fi retinut ptr savarsirea a 2-3 inselaciuni minore ? Am vandut niste telefoane mobile defecte si reparate ..deci mai ieftine ...in loc de impecabile si normal mai scumpe , iar cumparatorii au facut plangere la politie . precizez : cumparatorii nici nu au prea multe dovezi...gen contract vanzare-cumparare sau alte detalii.... Ma pot retine ? sau in caz de ...se ajunge in instanta...ma cerceteaza in stare de libertate ?
Cel mai recent răspuns: Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic 10:33, 5 Noiembrie 2010
eusebiu dragnea a scris:

Buna ziua ! Pot fi retinut ptr savarsirea a 2-3 inselaciuni minore ? Am vandut niste telefoane mobile defecte si reparate ..deci mai ieftine ...in loc de impecabile si normal mai scumpe , iar cumparatorii au facut plangere la politie . precizez : cumparatorii nici nu au prea multe dovezi...gen contract vanzare-cumparare sau alte detalii.... Ma pot retine ? sau in caz de ...se ajunge in instanta...ma cerceteaza in stare de libertate ?

instanţa e suverană în ceea ce priveşte arestarea dumneavoastră. organul de poliţie vă poate reţine pt maxim 24 de ore, în acest timp dacă el va considera necesar va înainta o propunere în acest sens procurorului, care iar, dacă consideră necesar va înainta judecătorului o propunere de arestare preventivă. numai judecătorul poate decide în această privinţă. noi nu prea putem să ne dăm cu părerea aici. depinde de conţinutul dosarului.
Important este daca dvs. ati facut de cunoscut cumparatorilor faptul ca telefoanele vandute sunt defecte/reparate. Daca insa le-ati spus ca sunt impecabile , desi stiati ca nu sunt , atunci da , se va ajunge la instanta .
nu .....le-am spus ca sant impecabile...dar ..doar le-am spus,,,nu avem nici un contract , martor,,etc,,,in instanta nu prea vad ce dovezi au ...pe mine ma interesa daca politia ma poate retine acolo 24 de ore..cand ma duc sa dau declaratie.
Asa cum vi s-a mai spus, politia va poate retine maxim 24 de ore, Dar nu cred ca este cazul dvs. daca nu va sustrageti cercetarii si constata ca nu prezentati un pericol deosebit.
Problema e , chiar in lipsa unui contract scris , sau a martorilor , fiind cuvantul dvs , impotriva cuvantului lor , ei sunt mai multi , si sustin toti acelasi lucru. Contractull exista din momentul in care ati convenit asupra marfii vandute si asupra pretului . Nu are importanta faptul ca nu este in forma scrisa. Este un contract de vanzare cumparare incheiat intre dvs. si cumparatori.
Puteti fi condamnat la inchisoare intre 6 luni si 12 ani .
Ar fi bine sa va angajati un avocat bun .
"Inselaciunea minora" nu prea exista de fel in codul penal! Exista inselaciune, punct! A, ca nu exista consecinte grave, sau ca pericolul concret poate fi redus, asta este altceva! Important este sa fie convinse in acest sens si organele de ancheta:)!
Oricum, mare grija cu declaratiile pentru ca totul poate fi folosit si in acuzare!
Cat despre retinere... de obicei aceasta este urmata si de o arestare preventiva! Deci daca va retin 24 de ore... este doar inceputul! Ca o parere personala, din ce ati spus despre fapta, nu cred ca va fi cazul de nicio retinere... dar cine stie ce au ei la dosar!

Av. Claudiu Sorin Feteanu

Alte discuții în legătură

Retinere ptr inselaciune minora ? eusebiu dragnea eusebiu dragnea Buna ziua ! Pot fi retinut ptr savarsirea a 2-3 inselaciuni minore ? Am vandut niste telefoane mobile defecte si reparate ..deci mai ieftine ...in loc de ... (vezi toată discuția)
Propunerea arestarii preventive oltul oltul cine propune arestarea preventiva? politistul sau procurorul? dupa cum stiu politia are voie sa retina 24 de ore iar dupa aceea propune arestarea preventiva ... (vezi toată discuția)
Cum se obtine arestarea preventiva pentru inselaciune? florindbro florindbro Cum se poate obtine arestarea preventiva in cazul unui inculpat cercetat pentru inselaciune? Inselaciunea este pentru un autoturism in valoare de 50000 euro. ... (vezi toată discuția)