Buna ziua.
Cazul meu este urmatorul:
Sunt asociat unic si administrator la o firma care nu functioneaza din februarie 2009, au fost depuse insa lunar declaratiile la finante , toate pe 0 cat si bilant si balanta.
In anul 2008 s-a realizat un transport de marfa catre firma mea, pe baza unei facturi achtate doar partial.Suma ramasa(2000 Ron) nu s-a mai putut achita deoarece firma mea era doar in pierdere si deci nu au fost bani pentru aceasta plata.S-a discutat in repetate randuri cu reprezentatii firmei de transport in speranta unei amanari de plata insa la un moment dat acestia au decis sa intenteze proces pt recuperarea datoriei.
In luna martie 2009, pt ca nu mai aveam nici activitate pe firma, am plecat in strainatate.Prima citatie pt procesul care a fost deschis a venit undeva in luna septembrie, nu m-am prezentat nici eu si nici un alt reprezentant din partea firmei mele.
A doua citatie a venit in luna ianuarie 2010, la fel,neprezentare.
Mentionez ca sediul social al firmei este la locuita parintilor mei, printr-un contract de comodat care se incheie in februarie 2012.
Astazi, mama mea a primit o sentinta cu titlu de executare silita a firmei mele in cazul in care nu se achita suma datorata catre firma de transport la care evident s-au adaugat cheltuieli de judecata plus alte penalizari.
Sunt constienta ca se va trece la executare silita foarte curand, insa singurul bun mobil si imobil al firmei este casa de marcat.
1-As dori sa stiu daca vor fi afectate bunurile parintilor mei intrucat acolo este sediul social al firmei?
2- Deasemenea stiu ca poate fi tras la raspundere si administratorul firmei, dar nici eu nu am vreun bun mobil sau imobil in Romania, doar un cont curent la o banca, care este aproape gol, iar in strainatate sunt persoana fizica autorizata.
Va multumesc in avans pentru raspunsuri.
O zi buna.
1. Nu, nu au nicio legatura cu firma.
2. Administratorul poate fi tras la raspundere daca a gestionat fraudulos patrimoniul firmei; insa casa de marcat s-ar putea s-o pierzi...
Multumesc pentru raspunsuri.Ca sa inchid firma ma costa foarte mult si din cate am inteles necesita si timp de stat in romania si nu dispun de acest timp.In ceea ce priveste proasta administrare a patrimoniului....nu pot sa spun decat ca aceasta firma abia daca scotea bani pt cheltuielile lunare de care avea nevoie, a fost o firma mica care mergea prost din mai multe cauze de aceea nici nu a durat mult.
Casa de marcat daca o pired ..nu e nici o paguba, sunt in tot dreptul lor sa-si recupereze datoriile, insa nu inteleg de ce in Romania cei mici trebuie sa-s plateasca datoriile pana la ultimul leutz oricare ar fi caile, iar cei mari se spala pe maini si nu patesc nimic.
O intrebare as mai avea, ce ar trebui sa faca mama mea in momentul in care executorul va veni la usa? Eu am lasat toate documentele firmei acasa, plus casa de marcat, stampila si acele documente care se tin 5 ani in arhiva. Ar fi bine sa li se puna acestor domni toate acestea la dispozitie sau pur si simplu singura informatie pe care sa o dea mama e ca eu sunt plecata din tara si eventual sa le dea numarul meu de telefon ?
Multumesc.
Sa lasa-ti documentele de contabilitate la dansa ca vor fi nevoie de ele si sa incerce sa le explice situatia si sa le dea casa de marcat ca de facut rau nu pot decat sa enerveze.
Da , multumesc pt raspuns. Initial am zis ca ar fi bine ca parintii sa nu se bage, dar totusi am zis ca pe cale amiabila e mai bine.
Ok, sunt convinsa ca se vor enerva la culme cand vor constata ca nici eu ca si administrator nu am bunuri pe numele meu, este posibil totusi sa ia la maruntit toate bunurile din casa parintilor sa afle daca nu cumva unele din ele sunt pe numele firmei? Imi recomandati sa pregatesc si documente ale locuitei si altor lucruri din casa? Ai mei sunt genul de oameni care tin orice fel de factura, mai ales cand achizitioneaza ceva, dar e posibil sa le fi scapat ceva si atunci cum vor dovedi ei ca acel bun este al lor?
Am omis sa spun ca la constituirea firmei s-a depus un capital social de 200 de Ron, bani care sunt si in prezent in contul bancar, cu siguranta se vor atinge si de acei bani.
Alte discuții în legătură
Srl sau ii
florenta_22
Buna ziua,
Ma aflu in somaj si cum nu gasesc de lucru ma gandesc sa-mi infiintez o firma,dar nu stiu ce este mai convenabil,as vrea ca pe firma sa fie angajat ... (vezi toată discuția)