avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune parti sociale - pretentii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune parti sociale - pretentii

In 2008 am facut o firma in care eram 2 asociati,iar unu din asociati a cedat partile lui sociale mie si altui asociat tot in 2008 iar acum a trimis o notificare/convocare la conciliere(art.720 1 Cpciv.) prin care cere suma de bani pe care o avea firma la incheierea cesiunii,conform balantei contabile aferente,suma pe care S.r.l.trebuie sa i-o restituie integral daca nu ne va actiona in justitie.Dar in actul de cesiune se spune ca noi asociatii care am ramas in firma ,ca am primit de la cedent partile sociale,pe care le-am achitat integral.Respectuos va intreb ce trebuie facut in situatia data ?
Cel mai recent răspuns: florin@dorel.ro , utilizator 22:12, 4 Noiembrie 2010
Asta e chiar tare, asociatul nu are dreptul de a scoate bani din firma doar daca e majoritar, si trebuia sa o faca atunci printr-o decizie unica sau hotare de adunare a asociatilor, Si daca nu era de acord cu cesiunea avea la dispozitie o luna de la inregistrare la orc sa depuna contestatie. Deci stati linitit o data ce un asociat a avandut partea lui din partile sociale nu mai are nici un drept asupra lor ca doar a primit bani pentru partea lui din firma. Si daca ar fi vrut bani ar fi trebuit scosi bani inainte de cesiune, ca doar e normal. Daca doresti sa ma contactezi pentru mai multe detalii nu ezita. Stai linistit ca ce cere el e o tampenie.
A semnat actul de cesiune. Ce mai vrea dupa 2 ani?
da,a semnat actul de cesiune de 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cesiune mona75 mona75 Va rog mult sa-mi spuneti parerea dvs in legatura cu urmatorul caz: Suntem 4 asociati intr-un SRl. Asociat A 55%, asocaiat B 15%,asociat C 15% asociat D ... (vezi toată discuția)
Contract cesiune parti sociale mona75 mona75 Trimis: Joi, Febr. 07, 2008 10:59 am Titlul subiectului: contract cesiune ... (vezi toată discuția)
Reprezentare mony mony Un asociat unic cedeaza intreg capitalul social al SRL unde detine aceasta calitate ,catre 21 persoane fizice care vor deveni noii asociati.Desi capitalul ... (vezi toată discuția)