avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am cerut servitute de trecere vecinului si acesta mi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am cerut servitute de trecere vecinului si acesta mi a cerut....

am cerut servitute de trecere in instanta vecinului ptr ca nu ma lasa sa intru in curtea lui sa mi intretin si sa fac consolidari peretelui din spatele casei.La primul termen am avut surprinderea ca vecinul imi cere sa desfiintez tot ceea ce am montat dupa casa adica: ulucele conducta de gaze si sa fc acoperisul intr-o singura apa.Mentionez ca am casa pe hotar nu am autorizatie pe ceea ce am construit dar am autorizatie de consolidare a vechii case recunosc ca conducta si burlanele montate le a montata fara consimtamantul vecinului.Intrebarea mea este :daca am acaparat cativa centimetri ai vecinului imi poate demonta ceea ce am facut si nu pot avea servitute de trecere?.....si inca ceva eu toate acestea le am construit pe durata a 10 ani iar vecinul acum imi cere toate astea ,,,si recunosc ca el nu si a dat acordul ptr montarea burlanelor si a tevii de gaz metan care e cel mai rau lucru care mi se poate intampla? respect
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:26, 4 Noiembrie 2010
vecinul dvs are dreptate. va sugerez sa va angajati un avocat.
Ce se poate intampla?
1)Sa trebuiasca sa demontati tot ce ati montat fara acordul vecinului.
2)Sa trebuiasca sa intrati in legalitate cu constructia.
3)Sa schimbati panta acoperisului daca apa de ploaie de pe acoperisul dv se scurge in curtea vecinului.
dreptul de servitute pe care -l c er este de a intra pe proprietatea vecinului intre caseX-( ptr a -mi consolida si a face reparatii la peretele casei mele . Pot obtine in instanta acest drept?
NU! Dreptul de servitute se acorda pentru acces la proprietate(cand acesta nu exista) nu si pentru a substitui/acoperi actiunile in conflict cu legea(ex.:constructia cu zidul pe hotar fara accept).Mai mult, servitutea este rezultatul unei actiuni de tranzactie intre vecini si nu se aproba de catre instanta, decat daca se dovedeste a nu ingradi dreptul de proprietate pentru terenul pe care se instituie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La procesul in curs de desfasurare mi se cere martori sanzianaana sanzianaana ma judec cu vecinul pentru servitute de trecere cand acesta mi a incalcat proprietatea facandu-sidiverse lucrari la casa ,(tragerea conductei de gaz ,burlane ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere care mi l solicita vecinul in instanta sanzianaana sanzianaana de cativa ani sunt in conflict cu vecinul acesta construindu si casa pe linia hotarului neavand acordul meu,nerespectand autorizatia de constructie,intra in ... (vezi toată discuția)
Turturi bloc cris2279 cris2279 Buna ziua, De curand ne-am mutat intr-un apartament cumparat prin credit, deci evaluat: se afla la etajul patru intr-un bloc cu 4 nivele. La acelasi bloc la ... (vezi toată discuția)