avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servitute de trecere !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servitute de trecere !

Detin un tren agricol extravilan, teren ce a apartine familiei mele de peste 100 de ani. Accesul la acest teren se face pe un drum de pamant, acelasi de 100 de ani, ce traverseaza o alta proprietate. De curand, proprietatea respectiva a fost cumparata de un individ care nu ne mai permite accesul la teren, montand doua porti cu lacat la capetele drumului, motivand ca terenul este proprietate privata si manifestandu-se violent ne solicita (mie si altor doi proprietari vecini care-l foloseam) sa ne amenajam drum pe alta parte. Mentionez ca topografia zonei nu permite amenajarea altui drum, deoarece pe partea opusa cailor de acces la aceste terenuri este un fel de prapastie formata de alunecari de teren. Ma aflu in situatia de a nu putea sa-mi lucrez pamantul si de a nu putea sa-mi aduc recolta acasa.
Ce pot sa fac in aceasta situatie ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: PaulBogdan , utilizator 20:45, 4 Noiembrie 2010
Buna ziua !
Din pacate, singura solutie pentru dumneavoastra este o actiune in instanta pentru servitute de trecere. Va sfatuiesc sa va angajati un aparator.
Cu stima !
actionare in judecata pentru obtinerea servitutii de trecere...un avocat va va fi necesar!
Multumesc !
Exact de asta imi era frica, de un proces de ani de zile, cu avocati, experti etc Toate pt a putea sa-mi aduc acasa 2-3 carute cu porumb.

va multumesc oricum
Eu zic să mai încercați pe cale amiabilă în sensul că poate îl convingeți să faceți o convenție pentru că dacă nu există nici un fel de soluție pentru a ocoli terenul vecinului cu siguranță nu o să aibă câștig de cauză. Doar că o să dureze mai mult.
sd2010 a scris:

Eu zic să mai încercați pe cale amiabilă în sensul că poate îl convingeți să faceți o convenție pentru că dacă nu există nici un fel de soluție pentru a ocoli terenul vecinului cu siguranță nu o să aibă câștig de cauză. Doar că o să dureze mai mult.

Nu am cum, el vrea sa ma forteze sa-i vand lui terenul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept servitute -pretentii cheltuieli imbunatatiri drum de servitute vio_747 vio_747 Am cumparat in anul 2005 un teren, in contractul de vanzare-cumparare fiind stipulat dreptul meu de servitute de trecere cu piciorul, auto si utilitati pe un ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute c23mina c23mina am si eu o problema, ca sa am acces la proprietatea mea trebuie sa trec printr-o alta curte zis .Bunicii mei si strabunicii meu pe aici au circulat si de ... (vezi toată discuția)