in urma divortului trebuie sa platesc pensie alimentara la doi minori,din care,fiicei mele de 16 ani,care va aduce pe lume un copil,in luna decembrie.as dori sa stiu daca legea ma poate obliga la intretinerea si acelui nou nascut,avand in vedere ca fiica mea nu este casatorita.de asemeni,o alta intrebare ar fi daca aceasta cade,dupa nastere,din drepturile minorului,asadar si a pensiei.va multumesc.
Fata de nepot nu sunteti obligat la pensie de intretinere, insa fata de fiica, atata vreme cat este minora, chiar daca da nastere unui copil, ii datorati pensia.
Pentru minorul nou nascut,cel care este obligat sa ii plateasca pensie de intretinere este tatal natural al copilului si nicidecum parintele mamei acestuia.
De ce ar trebui ca fiica dvs sa fie decazuta din drepturile de parinte ?
La ce va referiti ?
Edit later:
Probabil ca nu va"cadea" decat daca "se impiedica" !!!
mai bine ati "cadea" dvs din drepturile parintesti, fiica dvs ramane copilul dvs minor, pt care veti plati pensie inca cel putin 2 ani
pt nepotul dvs, nu veti plati dvs pensie. ar fi bine ca fiica dvs sa-l actioneze in judecata pe tatal copilului ei pt stabilire paternitate (daca cel mic nu a fost recunoscut) si plata pensie