avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA neplatitoare de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

neplatitoare de TVA

imi deschid un srl ca neplatitor de tva si nu stiu daca eu cumpar hainele din anglia si platesc tva pe ele,cum se procedeaza trebuie sa ma inregistrez in ROI ?cine sa ocupat de infintarea actelor nu mi-a spus de asa ceva.va multumesc:(
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 22:48, 4 Noiembrie 2010
Cei mai multi dintre cei care demareaza o afacere, nu stiu sau nu vor sa apeleze din start la un contabil, nu doar la un avocat.
Dupa parerea mea, nici o afacere nu poate merge fara un contabil si un avocat.
Deci:
Trebuie sa va inregistrati platitor TVA lunar.
Pentru inscrierea in ROI trebuie sa fiti platitor TVA.
Depuneti o declaratie de mentiuni 010 la administratia finantelor publice de care apartineti, prin care va declarati platitor de TVA prin optiune, deoarece veti face achizitii intracomunitare.
Cand aveti certificatul de inregistrare ca platitor de TVA puteti demara procedura de inregistrare in ROI.
Se completeaza declaratia 095 si se ataseaza caziere judiciare ale asociatilor si administratorilor.
Se pot depune concomitent, dar din experienta va spun ca procedura e mult mai greoaie.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere roi persoana fizica danutza123 danutza123 Buna ziua! As dori cateva lamuriri in privinta procedurii de inscriere in Registrul operatorilor intracomunitari. Am semnat, ca persoana fizica (fara ... (vezi toată discuția)
Curs anglia pfa neplatitor tva andreea petrescu andreea petrescu Buna seara, Am un PFA ce desfasoara activitate in asigurari, neplatitor de TVA in Romania si urmeaza sa fac un curs de asigurari prestat de un furnizor din ... (vezi toată discuția)
Decl 010 si 070 cu anexe eda_68 eda_68 ma ajuta cineva cu anexa la decl 010 si 070 in format pdf eu nu reusesc sa o salvez (vezi toată discuția)