Buna seara,
Numele meu este alexandra si am si eu o mica nelamurire cu fondul de reparatii, daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns
Luna trecuta la fondul de reparatii a aparut o suma mai mare decat de obicei si am obs ca a fost trecut la toate ap de pe coloana mea. Problema este ca nu imi da nimeni explicatii de ce acea suma.
Bunuiala este ca s-a facut o reparatie pe coloana si de aia ar fi suma. Dar nimeni nu a anuntat nimic. Dar daca platesc lunar la ce mai trebuie sa platesc in plus la o reparatie? De ce nu se foloseste fondul deja existent? Eu am dreptul sa ma duc sa cer explicatii si dovezii administratorului pentru aceasta suma? Daca nu imi ofera explicatii pot sa ii fac reclamatie la primaria de sector? Astia chiar isi fac treaba dc fac o reclamatie?
E posibil sa fi fost o reparatie mai mare in bloc.
E posibil ca banii din fondul de reparatii sa fi fost insuficienti.
E normal sa intrebati despre orice in legatura cu lista de intretinere in limita a 10 zile de la afisare si sa primiti raspuns in 7 zile, conform Legii 230.2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari.
E normal ca daca nu primiti raspuns la intrebari sa faceti reclamatie la primaria de sector, de care apartineti.
Ar fi normal sa va si sprijine in demers, dar aceasta chiar e "zona crepusculara", adica nu e sigur......
1- Art 24 al (5) din HG nr 1588/2007 Asociatia de proprietari va constitui un fond pentru repararea partilor de constructii/instalatii aflate in proprietate comuna,fond cu perioada de folosire limitata,care va fi depus in contul asociatiei de proprietari si nu va putea fi folosit decat cu acordul adunarii generale a asociatiei de proprietari,in conformitate cu bugetul de venituri si cheltuieli
2-Art 10 din L nr 230/2007 Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere,la orice document al acesteia
In conformitate cu art 12 A d) din HG nr 1588/2007 aveti dreptul sa contestati la presedintele de asociatie,in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata ,
valoarea impusa la plata intretinerii
Presedintele este obligat sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
Daca intampinati refus/dezinteres ,puteti sa va adresati serviciului specializat din cadrul primariei
Probleme incalzire
cerul
Locuiesc intr-o garsoniera.2 din 3 coloane de agent termic nu functioneaza(la baie si la bucatarie este rece).Am fost la presedintele asociatiei de locatari si ... (vezi toată discuția)
Restante si explicatii
alleen
buna ziua am si eu o mica intrebare,Cum pot obliga o asociatie de propietari sa imi dea toate datele de plata si restantele si modul( indici de procentaj) de ... (vezi toată discuția)