avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Vanzare apartament si transfer bani in afara tarii
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Vanzare apartament si transfer bani in afara tarii

Buna ziua,
Sunt rezident canadian si as dori sa vand apartamentul in care am locuit la Cluj-Napoca. Proprietar al apartamentului este mama mea, cetatean german (nu mai are cetatenie romana). Va rog frumos sa imi spuneti daca exista vreo posibilitate de a aduce banii in Canada fara a fi necesara plata impozitului (in Canada)? Credeti ca donarea apartamentului de catre mama mea catre mine ar fi o solutie pentru a justifica venitul si plata impozitului in Romania, astfel nemaifiind necesara plata impozitului in Canada? Alta posibilitate?
Mai pe scurt, care ar fi cea mai avantajoasa solutie pentru mine (sa platesc cat mai putini bani sub forma de taxe)?
Va multumesc respectuos si astept raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: cristianmad , utilizator 04:14, 8 Noiembrie 2010
Poate ca nu inteleg mesajul dvs. In orice caza, donatia nu va ajuta intrucat oricum doriti sa vindeti. In concluzie, la momentul perfectarii vanzarii si incheierii contractului de vanzare cumparare, mama in calitate de vanzatoare datoreaza impozit si va fi automat retinut. Ulterior, cu privire la transferul de bani veti suporta comisioanele bancilor iar suma de bani este un dar manual. Daca in Canada trebuie sa declarati suma ( eu stiu ca in Germania exista un prag de la care se declara) nu faceti transferul sumei integral. Impozitul in Romania la vanzare il datorati, urmeaza sa analizati legislatia canadiana cu privire la sumele de bani primite ca dar manual.

succes
av. Ileana Schwarz
Pastrati dovada cu care ati platit impozitul pe tranzactie in Romania, si dovediti cu ea ca s-a platit deja impozitul.
Exista un agrement referitor la dubla impozitare, adica o suma nu se poate impozita de 2 ori!
Sau: impartiti suma in sume mai mici, care vor veni treptat ca ajutor din partea mamei, de exemplu.
Va multumesc frumos pentru raspuns. Voi incerca sa ma interesez si in Canada sa vad daca pentru bani primiti din afara tarii sub forma de dar din partea parintilor va trebui sa platesc impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla impunere buniculmiti buniculmiti Daca un rezident in Canada care are cetatenia Română si Canadiana vinde un imobil in Romania si plateste impozit pe această vânzare in Romania va plati ... (vezi toată discuția)
Vanzarea taxata in romania se mai impoziteaza ca venit unui cetatean canadian? danacri danacri Sunt imputernicita sa vand apartamentul mostenit de prietena mea de la parintii ei, ea fiind emigrata in Canada si cetatean canadian. La notariat voi plati, ... (vezi toată discuția)
Ipoteca nu indestuleaza creditorul ContSters79003 ContSters79003 Sotul meu a incheiat un contract de imprumut cu ipoteca, in calitate de debitor, cu scadenta anul acesta. Acest contract constituie titlu executoriu. Acum , ... (vezi toată discuția)