avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere divort

Suntem stabiliti in strainatate de aproape trei ani si astazi cu stupoare am aflat ca la adresa parintilor mei am primit citatie pentru divort.
Sotul meu este si el in strainatate, prin urmare nu inteleg cum este posibil ca o terta persoana sa depus cererea de divort in numele lui, eu fiind persoana parata desi politia a fost chemata pentru o violenta domestica si l-a invitat pe sotul meu sa paraseasca locuinta.
Certificatul de casatorie in original este la mine, plus de asta, la cerere a fost atasata o copie dupa buletinul meu, lucru care ma intriga la culme, deoarece nu am dat permisiunea nimanui sa se folosesca de identitatea mea.
nu este obligatoriu ca unul dintre soti sau ambii, dupa caz sa depuna aceasta cerere?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 16:57, 6 Noiembrie 2010
O cerere de divort poate fi depusa nu numai de reclamant dar si de avocatul acestuia care are imputernicire in acest sens sau de o persoana care -l reprezinta prin procura.Cit despre copia CI adresati-va politiei.
Ma tem ca sotul dvs. nu e deloc strain de povestea asta.
Un alt certificat de casatorie se putea obtine cu usurinta.
Si chiar daca e in strainatate nu-l impiedica nimic sa trimita o procura.
Chiar daca sotul dvs. se afla in strainatate, terta persoana de care vorbiti poate fi avocatul angajat de acesta pentru demararea procedurii de divort.
In privinta certificatului de casatorie, acesta prin avocatul sau putea solicita eliberarea Serviciului de Stare Civila a unui duplicat al certificatului.
Cat despre depunerea la dosar a unei copii xerox de pe buletinul dvs., este firesc ca sotul dvs. sa fi avut una, mai ales ca aceasta a fost cu siguranta depusa pentru a face dovada in fata instantei a domiciuliului avut de dvs. in tara si nicidecum a se folosi de identitatea dvs., sarcina reclamantului fiind aceea de a depune dovezi cu privire la domiciuliul si resedintei paratei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ioanaDD ioanaDD buna ziua,vreau sa divortez si nu stiu ce acte sunt necesare.Sunt casatorita de sase ani si am un copil de patru ani.Sotul fiind mereu in strainatate,noi ... (vezi toată discuția)
Intrebare doxa doxa buna ziua ma poate ajuta cineva ? sint casatorita din 2006 sotul mia preluat numele am locuit inpreuna 3 luni vreau sa dau divort si nu stiu nimic de el si nui ... (vezi toată discuția)
Divort cisti cisti as vrea sa stiu daca un cetatean roman cu domiciliul in romania s-a casatorit cu o femeie din Cipru, casatoria oficiindu-se in Cipru, venind apoi si locuind in ... (vezi toată discuția)