avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

Buna ziua,sunt divortata din 2000 fara acte din 2003 legal,am un baiat de 14 ani din aceasta casatorie.Am divortat,baiatul a ramas la mine iar fostul sot a fost obligat la penia alimentara in valoare de 105 ron/luna.Din 2000 si pana azi am primit o data 1500ron si de cateva ori cate 100ron,mereu se justifica ca nu are bani si nu are de unde sa mi plateasca.Intre timp s a casatorit si el nu are copii, cat din salariul lui este obligat legal sa plateasca pensia alimentara??Unde ma pot adresa pentru a mi intra in drepturile care trebuie sa le primeasca baiatul meu??,Ce se va intampla daca el nu mi plateste pensia alimentara??
faceti-i plangere penala la politie sau parchet pt abandon de familie
maxim ar putea sa-i retina 25% din salariu, dar nici intr-un caz mai mult...Va puteti adresa instantei de judecata care sa restabileasca "ordinea", dar ar fi bine sa o faceti cu ajutorul unui avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara ancamariapop ancamariapop Buna ziua! Ma numesc Anca si sunt in Germania de 2 ani jumate impreuna cu baiatul meu de 8 ani jumat,sunt divortata si fostul meu sot nu-i m-ai plateste pensia ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie Setrarufelicia Setrarufelicia Buna ziua.In urma cu 5 ani am divorțat de fostul sot,in urma caruia am ramas sa-mi cresc singura 2 copii minori,deoarece fostul sot nu s-a interesar deloc de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara carmen b. carmen b. sunt divortata de 2 ani si am doi copii minori de 8,respectiv 14 ani.S-a stabilit pensia alimentara,ideea e ca in 2 ani eu am primit-o doar de trei ... (vezi toată discuția)