avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... va rog urgent raspuns.....cu multumiri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

va rog urgent raspuns.....cu multumiri

lucrez intr-un mare supermarchet din bucuresti,si saptamina trecuta mai precis miercuri cind m-am prezentat la servici m-am intilnit cu managerul de raion.intirziasem circa 45 de minute,vesnica problema amijloacelor de transport.acesta m-a trimis acasa si nu a vrut sa ma mai primeasca la servici.a doua zi am revenit la program, dar nici poveste ca acesta sa-mi dea voie sa intru in tura, pe motiv ca vrea ca eu sa-mi dau demisia.am refuzat acest lucru si de atunci am fost zilnic la supermarchet fara ca sa pot lucra(sunt casier).s-au dat bonurile de masa de vineri iar acesta refuza sa mi le dea spunind ca mi le va da cind voi completa cererea de demisie,sau cind voi pleca de la raionul lui la alt raion.vreau sa stiu ,e legal ceea ce face?
la cine sa ma adresez pt rezolvarea problemei?i-mi poate desface contractul de munca atit timp cit eu m-am prezentat la sv iar el refuza sa ma lase sa lucrez?
am un avertisment tot ptr. intirziere.dupa avertisment nu urmeaza si altceva?(o penalizare sau...altceva?astep urgent raspunsul d-voastra.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:52, 12 Februarie 2008
Depuneti o sesizare al conducerea unitatii in care expuneti situatia dvs.
Nu se poate desface contractul de munca asa cum vor unii patron#-oi, Codul muncii prevede cazurile in care un contract de munca inceteaza sau se desface.
In legatura cu o eventuala sanctiune trebuie sa vedeti ce prevede Regulamentul de ordine interioara al societatii unde lucrati, este posibil ca a doua sanctiune pentru intarzieri repetate sa fie desfacerea contractului.
Nu e deloc legal ce face! Sanctiunile se dispun numai dupa cercetare prealabila, iar demisia este VOLUNTARA, nu vi-o poate cere si cu atat mai putin forta.
#-o,multumesc pt raspuns, dar chiar nu mai stiu cum sa procedez.nu am primit bonurile de masa nici pina azi, nu stiu ce face cu ele,dar daca merg la directorul de magazin sa expun problema, credeti ca va gasi o rezolvare?cit de legal procedeaza?
Puteti merge la directorul de magazin, el poate rezolva problema dvs. Duapa cate stiu eu managerul de raion este subordonat directorului de magazin, acesta din urma avand posibilitatea de a pune capat conflictului existent intre dvs si managerul de raion.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva ContSters82334 ContSters82334 Buna ziua, Ma numesc George si sunt din Brasov.Sa incerc pe scurt povestea concedierii mele abuzive: M-am angajat la o firma de distributie in feb. 2008 pe ... (vezi toată discuția)
Plangere alexandru1000 alexandru1000 Buna ziua! Sunt angajat la o firma de paza de 1 an si jumatate,am lipsit intr~o zi de la munca deoarece sa schimbat planificarea si nu am stiut.Pentru acea zi ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu RazvanDavid24 RazvanDavid24 Lucrez ca merchandiser la un magazin ( este un lant de magazine) in decursul zilei de ieri dupa niste discutii cu unul din managerii de raion acesta a folosit ... (vezi toată discuția)