Buna ziua,
Ma numesc George si sunt din Brasov.Sa incerc pe scurt povestea concedierii mele abuzive:
M-am angajat la o firma de distributie in feb. 2008 pe postul de manager vanzari.Am primit la angajare laptop, telefon mobil, masina de serviciu, bonuri de masa, 1% din vanzarile incasate de la clientii adusi de mine in firma.Dupa 9 luni de zile in care totul a mers bine, fara reprosuri din partea patronului sau a directorului de vanzari, acestia hotarasc marirea echipei de vanzari angajand trei colegi in aceleasi conditii ca si mine.Problema a inceput in momentul in care eu eram obligat sa pierd niste clienti adusi de mine in favoarea celor noi, eu ne primind nimic din partea firmei nici la angajare nici in compensatie.Intreband patronul daca este o decizie justa impotriva mea, acesta a rabufnit si-a inceput sa spuna ca nu e multumit de mine, etc.A inceput sa-mi retraga toate accesoriile promise la angajare(telefon, laptop, masina, bonuri de masa)si mi-a dat un birou intr-o magazie plina cu marfa, fara geamuri, fara caldura cu un miros greu de respirat din cauza marfii, sperand ca voi ceda psihic si-mi voi da demisia.Programul meu era de la 8 la 17 cu o ora pauza de masa eu ne avand nici o sarcina de indeplinit, doar aceea de a-mi da demisia.Am rezistat timp de trei luni in acest loc mizer si vazand ca nu-mi dau demisia, mi-a desfacut contractul de munca pe motiv de recesiune.Am contestat in instanta decizia, am toate probele depuse la dosar(e-mailurile in care-mi cerea sa predau toate accesoriile primite la angajare, fotografii din magazia cu pricina), acte medicale(am facut un inceput de ulcer gastroduodenal acut pe fondul consumului nervos si o infectie urinara din cauza frigului indurat acolo.Ca discriminarea sa continue, am cerut sa-mi elibereze o adeverinta pt.somaj, mi s-a spus ca ei nu au asa eu fiind primul somer din firma, atunci m-am dus la AJOFM si am luat eu o adeverinta sa le duc.Surpriza: m-a vazut patronul si m-a dat afara din firma spunandu-mi ca orice act am nevoie trebuie sa-l cer prin posta.Le-am trimis adeverinta prin posta cu confirmare de primire si n-am primit nici un raspuns timp de 12 zile.Atunci m-am hotarat sa fac sesizari la ITM si AJOFM pentru ca nu se doreste nici cum rezolvarea problemei.Mentionez ca in perioada cand eram pe bune cu patronul ne-a povestit o intamplare ce s-a derulat astfel: o angajata care nu-i mai cadea in gratii a fost silita sa -si dea demisia, aceasta n-a dorit, a fost izolata intr-o camera oferindu-se o masa si un scaun.Dupa trei zile n-a rezistat si a inaintat demisia.Toata lumea a zambit chiar si eu ne crezand ca voi pati si eu asa ceva.Dosarul este pe rol, am cerut daune morale si materiale, sunt foarte curios justitia cum va rezolva acest caz.Sper ca n-am dat idei si la alti patroni care citesc de pe forum.N-aveam nici o fisa postului , nici regulament de ordine interioara, nici contract colectiv de munca.Toate bune si va tin la curent.=D>