avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală A murit poetul ADRIAN PAUNESCU
Discuție deschisă în Cultură generală

A murit poetul ADRIAN PAUNESCU

Incepand de astazi Flacara poeziei lui ADRIAN PAUNESCU nu mai palpaie, dar ne va lumina neincetat. Odihna vesnica neobositului poet!
Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2010
rosu gheorghe, utilizator
eumarian a scris:

Respectand proportiile, precum spunea Eminescu:
Or sa vie pe-a ta urma in convoi de-nmormantare
Splendid ca o ironie cu priviri nepasatoare
Iar deasupra tuturora va vorbi vreun mititel,
Nu slavindu-te pe tine... lustruindu-se pe el




Excelent ,dar mai ales adevarat !

Spunea Benjamin Franklin:

"Prostul invatat(chiar daca) isi scrie prostiile intr-o limba mai ingrijita,decat cel neinvatat,ele raman tot prostii"

Cel la care ma refeream le-a scris -si parca nu era suficient-si apoi le-a si citit.

Grandomania si grandilocventa sunt mult prea mari ca sa lase locul adevarului
ynocentta a scris:

.
A murit datorita afectiunilor incet,incet instalate intr-un trup si suflet care desi afisa o falsa masivitate,datorita esecurilor succesive,datorita durerii cauzate de disparitia prematura a mai multor adevarati prieteni (Ghe Vieru,sotii Teodoroiu)in final a fost rapus de consecintele frustrarilor si orgoliilor acelora care l-au contestat


Cu scuzele de rigoare, iti aduc aminte ca prietenii sai adevarati , la care te referi - si cred eu ca au fost ultimii pe care i-a numit FRATI -- au fost Doina si Ion Aldea Teodorovici si Grigore Vieru, dusi prea devreme. A fost marcat peste asteptari.
Ma bucur sa am autografele si cateva cuvinte impresionante de la toti patru , din luna septembrie din anul mortii Doinei si lui Ion ,Teodorovici - de la Sarbatoarea lui Avram Iancu de la Tebea, unde au fost impreuna.
Adrian Paunescu..... ramane un geniu, un mare om, o voce de neuitat. Prin vocea lui, creatia sa avea o rezonanta care misca si sufletele impietrite ....
Da.. a inceput sa moara lent, odata cu moartea tot atat de lenta , dar sigura - a lipsei de respect fata de adevaratele valori ale neamului, a dragostei de neam si tara. A inceput sa moara, cand tara pe care o iubea, a intrat in colaps.
Dumnezeu sa aiba mila de sufletul sau .
Ultima modificare: Marți, 23 Noiembrie 2010
ContSters122901, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mars de adio-de adrian paunescu rodica_post rodica_post MARS DE ADIO La munca, derbedei, ca trece anul Si vin ailalti si-o sa va ia ciolanul. Scuipati-va-ntre voi cum se cuvine Si-apoi convingeti-va ca e bine. ... (vezi toată discuția)
Poezii care ne-au mangaiat sufletul de-a lungul timpului... Andreea-Ionescu Andreea-Ionescu Am deschis acest topic din dorinta de a se posta aici poezii care v-au marcat in evolutia Dvs. ca personalitate. In spatele fiecarei poezii, poem, exista o ... (vezi toată discuția)
Poezie_strofa creatie proprie pirvucristian pirvucristian M-am nascut, cand cerul plangea cu stele, si LUNA mi-a dat printre ele, primul SARUT. (vezi toată discuția)