BUNA ZIUA ,SUNT DIVORTATA DE APROAPE 9 ANI SI FOSTUL SOT A ACHITAT DOAR 1 LUNA PENSIE ALIMENTARA DE ATUNCI NIMIC VREAU SA STIU DACA IL POT DA IN JUDECATA PRIN PROTECTIA COPILULUI SAU TREBUIE NEAPARAT SA IL DAU IN JUDECATA ACOLO UNDE AM SI DIVORTAT,MULTUMESC ANTICIPAT
1.Puteti sa apelati la un executor judecatoresc.
2.Puteti deschide actiune in instanta-la domiciliul actual al dvs.
3.Puteti formula plangere penala pt.neplata pensiei a mai mult de 2 luni consecutiv.
Datoriile mai vechi de 3 ani s-au prescris.
Cel mai bine este sa va angajati sau macar sa consultati un avocat.
Pentru neplata pensiei de intretinere puteti formula plangere penala pentru infractiunea prev de art.305 c.pen. la parchetul careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie.
De asemenea , mai aveti posibilitatea executarii silite a hotararii prin care s-a stabilit pensia in favoarea minorului, insa numai pentru pensia pe ultimii 3 ani.
La instanta va puteti adresa pentru majorarea pensiei stabilite prin sentinta anterioara sau o noua stabilire a pensiei in functie de modul in care a fost stabilita anterior ( venitul paratului sau in functie de venitul minim pe economie) .
-ex.daca pensia a fost stabilita la venitul minim pe economie se poate solicita majorarea pensie stabilite in functie de venitul minim pe economie actual sau daca fost stabilita la venitul minim pe economie si intre timp paratul s-a anagajat cu forme legale, puteti solicita stabilirea pensiei in functie de venitul sau realizat.
Actiunea privind pensia de intretinere se poate formula :
-fie la instanta domiciliului reclamantei,
-fie la instanta domiciliului paratului.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensie alimentara
maya2212
buna ziua,am si eu o intrebare,daca s-a finalizat divortul si in sentinta imi scria ca sotul trebuie sa imi plateasca pensie alimentara si luna noiembrie 2010 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
oanaat
buna. parintii mei sunt divortati de 15 ani. eu am 21 de ani iar fratele meu este minor. noi suntem in custodia mamei de la inceputul divortului, tatal meu nu ... (vezi toată discuția)