avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna ziua,am si eu o intrebare,daca s-a finalizat divortul si in sentinta imi scria ca sotul trebuie sa imi plateasca pensie alimentara si luna noiembrie 2010 si nu mi-a platit nici un ban,ce as putea sa fac si ce consecinte va suporta el?
va rog sa ma ajutati!
Cel mai recent răspuns: ContSters220718 , utilizator 17:38, 5 Septembrie 2011
Pensia a fost stabilita in functie de venitul realizat sau in functie de venitul minim pe economie?
Reveniti cu detalii pentru un raspuns complet.
a fost stabilit in functie de venitul minim pe economie,judecatorul a spus ca pensia alimentara conform legii
Am inteles.
In consecinta, aveti urmatoarele variante:
-executarea silita a hotararii prin care tatal minorului a fost obligat la plata pensiei de intretinere, sens in care va trebui sa va adresati unui executor judecatoresc,
-plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev de art 305 al. 1 lit. c) c.pen.- abandonul de familie, sens in care va trebui sa formulati o astfel de plangere si sa o depuneti la parchetul de pe langa instanta careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie.
puteti face plangere penala pentru neindeplinirea obligatiilor stabilite de instanta fata de minor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez sa primesc pensia alimentara? danutlucian13 danutlucian13 sunt divortat de sotie de un an jumate si copilul mia fost incredintat mie cu hotarare judecatoreasca,instanta a hotarat in hotararea de divort si de ... (vezi toată discuția)
Ajutor emiliaclaudia emiliaclaudia BUNA ZIUA ,SUNT DIVORTATA DE APROAPE 9 ANI SI FOSTUL SOT A ACHITAT DOAR 1 LUNA PENSIE ALIMENTARA DE ATUNCI NIMIC VREAU SA STIU DACA IL POT DA IN JUDECATA PRIN ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie de intretinere cum recuperez? marian92 marian92 Buna ziua. Parintii mei sunt divortati, locuiesc cu mama iar tatal ar trebui sa imi trimita lunar pensia alimentara. Din pacate, de aproximativ un an nu am mai ... (vezi toată discuția)