avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensie de intretinere cum recuperez?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensie de intretinere cum recuperez?

Buna ziua. Parintii mei sunt divortati, locuiesc cu mama iar tatal ar trebui sa imi trimita lunar pensia alimentara. Din pacate, de aproximativ un an nu am mai primit nimic. Ce pot face in acesta situatie?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:09, 11 Martie 2011
sa-i faca mama plangere la politie sau parchet pt abandon de familie
Daca inca sunteti minor, mama are 2 variante:
-punerea in executare a hotararii prin care a fost stabilita stabilita pensia in favoarea dvs. prin intermediul unui executor judecatoresc,
-varianta penala- plangere pentru savarsirea infractiunii prev de art 305 lit c) c.pen.
Plangerea se depune la parchetul careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara dragomirgeorge dragomirgeorge Am in intretinere doi copii minori,prin hotarire judecatoreasca,iar mama lor nu plateste pensie alimentara pe motiv ca nu are servici.Cum pot sa o determin sa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita din 2010 razvanel_razvi11 razvanel_razvi11 buna ziua ma numesc cimpan elena si as dori sa-mi spuneti ce trebuie sa fac , fostul sot de care sunt divortata nu a mai achitat pensia alimentara la copil ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez sa primesc pensia alimentara? danutlucian13 danutlucian13 sunt divortat de sotie de un an jumate si copilul mia fost incredintat mie cu hotarare judecatoreasca,instanta a hotarat in hotararea de divort si de ... (vezi toată discuția)