avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu prenatal

daca prietena mea nu lucreaza imi pot lua eu concediu prenatal in locul ei? se poate ? chiar daca nu suntem casatoriti?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:57, 5 Noiembrie 2010
Vorbiti despre indemnizatie CIC?
da
coso a scris:

daca prietena mea nu lucreaza imi pot lua eu concediu prenatal in locul ei? se poate ? chiar daca nu suntem casatoriti?

Concediul prenatal nu puteti pentru ca acela se acorda inainte de nastere femeii insarcinate. De concediul de ingrijire al copilului poate beneficia oricare dintre parinti. Daca sunteti tatal copilului si indepliniti conditiile legale puteti beneficia dumneavoastra de cic.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Noiembrie 2010
orca, utilizator
Beneficiati dvs.in calitate de parinte.
1. Cand veti naste dvs. veti putea lua si prenatal si postnatal (!?).
2. Puteti beneficia, ca tata al copilului, de CCC pana la 2 ani inca din prima zi de nastere a copilului.
3. Atentie, trebuie sa fiti trecut pe certificatul de nastere al copilului ca tata al acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata maxima a concediului postnatal si concediul de ingrijire copil dalias dalias Am urmarit discutiile din forum si majoritatea se refera la cele 42 de zile minime ale concediului postnatal. 1. Exista si vreo limita maxima? Poate fi de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pentru tata daca este in prenatal CLAUDYIA CLAUDYIA buna ziua. sunt in concediu prenatal, ca tata, si pe data de 1.03.2016, copilul face 1 an. tot pe 1 martie firma la care lucrez imi da preaviz. Sotia mea este ... (vezi toată discuția)
Postnatal valentin2805 valentin2805 salut sunt vali si am doua intrebari: 1-am sotia insarcinata in luna a-6-a , si momentan nu mai lucreaza cum pot sa intru eu in postnatal pentru a primi ... (vezi toată discuția)