avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tutela copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tutela copilului

buna ziua am un copil eu si cu tatal iei nu suntem casatoriti dar el a recunoscut copilul. si suntem despartiti si el doreste sa imi ia copilul, el nu are loc de munca si nici in somaj nu este el mai are o fetita din alta casatorie dar fosta lui sotie a murit. eu stau acuma la parinti mei si am lucrat inainte pana ce sa intru in maternitate si asi dori sa stiu daca poate sa imi ia copilul.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:10, 6 Noiembrie 2010
promovati dvs in instanta o actiune prin care sa solicitati incredintarea integrala a tutelei copilului.
Nu este suficient sa promovati actiunea e incredintare ci sa si o dovediti.
Astfel, este necesar sa probati ca este in interesul minorului sa fie incredintat mamei, ca aveti conditii optime de crestere si educare a acestuia, respectiv aveti o locuinta decenta ( chiar daca nu este proprietataea dvs) unde sa locuiti impreuna cu minorul, ca aveti un loc de munca stabil , comparativ cu tatal care nu poate oferi aceleasi conditii minorului.
Probe:inscrisuri, martori, ancheta sociala, interogatoriul paratului.
Angajati avocat.
Buna seara eu locuiesc cu parinti mei la iei in casa si am posibilitatea ca sa-i ofer la fetita mea un viitor bun. Are conditi foarte bune si eu dupa ce ies din maternitate am sa ma intorc la locul de munca. El tot imi spune ca vine sa imi ia copilul prin amenintare si ca imi face si mie rau fiindca nu vreau sa fiu cu el.
Daca tatal minorului v-a amenintat cu savarsirea unei fapte pagubitoare pentru dvs.si aceasta fapta este de natura sa va alarmeze, puteti formula plangere penala la parchetul de pe langa judecatoria careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau direct la politie, pentru savarsirea infractiunii prev de art.193 c.pen. -amenintare, in termen de 2 luni la data cunoasterii faptuitorului, respectiv de la data savarsirii faptei in cazul dvs.( pentru ca e vorba de concubinul dvs. )
Aveti nevoie pentru dovedirea plangerii de 2 martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintarea copilului intre concubini LAURENTIAIONELA LAURENTIAIONELA Eu si concubinul meu avem un copil de 1 an si 6 luni si o casa pe care am cumparat amandoi,contractul de vanzare/cumparare este pe numele la amandoi in cote ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am? CiubotaruAna CiubotaruAna Buna ziua,ce drepturi poate sa aiba un \"asa zis tata\" daca nu si-a vazut copilul de vazut de 3 ani,nu ia cumparat si dat niciodata nimic,nu il intreseaza ... (vezi toată discuția)
Tatal copilului meu nu vrea sa imi refac viata cu alt barbat maddutzyka maddutzyka Buna seara. Am 20 de ani si am un baiat de 2 ani si jumatate. Cu tatal copilului nu mai sunt impreuna din diferite motive personale din partea amandurora. ... (vezi toată discuția)