avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat

In urma cu 5 zile, ma deplasam dinspre Focsani spre Bucuresti pe DN2, iar in apropierea unei localitati (specific ca nu eram inca in localitate) am intalnit masina de politie ce venea de pe contra-sens, masina de politie dotata cu aparat Radar. Am intrat in localitate, am continuat drumul regulamentar (50km/h) si am fost oprit de respectiva masina, ce s-a intors dupa mine.
Domnul agent de circulatie mi-a comunicat ca aparatul radar m-a inregistrat cu viteza de 106km/h intr-o zona cu restrictie de 50km/h. I-am explicat ca nu eram inca in localitate, dansul a specificat ca acolo, in zona unde am fost inregistrat era o piata, si un indicator ce arata limita (indicator pe care nu l-am observat)

Se completeaza procesul verbal: amenda 540 ron, 9 puncte, permis suspendat 3 luni.

Bun, doresc sa stiu daca acest proces verbal se poate contesta din urmatoarele motive: pe ecranul aparatului radar nu eram singur in poza, in dreapta mea se afla inca o masina (eu circuland pe banda a 2a); in procesul verbal nu e specificata directia din care circul si spre care ma indrept, nici directia masinii de politie (pentru ca aparatul radar m-a inregistrat din mers); in PV nu e completat corect CNP-ul meu (sunt doar 12 cifre, cifra care lipseste este din ziua mea de nastere - sunt nascut pe 16, iar 6le nu a fost trecut)

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cristianos , utilizator 12:10, 9 Noiembrie 2010
puteti sa il contestati, incercati desi sansele sunt relativ reduse.
Politia va trebui sa depuna proba foto din care va trebui sa rezulte imaginea masinii dvs si viteza cu care ati circulat.
Cauzele de nulitate ale proceselor verbale sunt stipulate in art.16,17,34 din OG nr.2/2001 si fata de relatarea dvs trebuie sa aratati in plangere ca intelegeti sa solicitai a se constata nulitatea procesului verbal fata de lipsurile mentionate de dvs
Mai jos aveti reproduse parte din prevederile art.16 din actul normativ mentionat mai sus:

Art. 16. - (1) Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu: data si locul unde este incheiat; numele, prenumele, calitatea si institutia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupatia si locul de munca ale contravenientului; descrierea faptei contraventionale cu indicarea datei, orei si locului in care a fost savarsita, precum si aratarea tuturor imprejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza contraventia; indicarea societatii de asigurari, in situatia in care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie; posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, daca acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a caii de atac si organul la care se depune plangerea.
Multumesc pentru raspunsurile aduse.
O zi usoara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Og 2 / 2001 dkrutsch dkrutsch Art. 31 din OG 2 / 2001 privind regimul juridic al contraventilor spune ca organul constatator intocmeste procesul verbal de contraventie pentru contraventia ... (vezi toată discuția)
Locul faptei gresit in procesul verbal paulmm2 paulmm2 Buna ziua, am fost inregistrat cu aparatul radar cu 102km/h in localite. Locul faptei e scris gresit, sunt doua drumuri nationale care trec prin acea ... (vezi toată discuția)
Contestație proces verbal de contravenție Raulpetcu97 Raulpetcu97 Buna Dimineața , aseara mi-a fost reținut permisul de conducere pentru depășirea vitezei cu 57km/h in localitate , a fost o harababura , agentul m-a ... (vezi toată discuția)