Buna ziua,
Seria permisului dumneavoastra nu atrage nulitatea absoluta a procesului verbal , aceasta reprezinta o simpla eroare, ce nu produce o vatamare, in sensul legii.
In vederea identificarii unor motive de nulitate, va sugerez sa apelati la un avocat.
Nulitatea relativă apare în aceeași situație, însă cu distincția că acesta protejează un interes particular și nu poate fi invocată de către instanță din oficiu, ci numai de cel al cărui interes a fost vătămat prin actul respectiv.
Un proces-verbal de constatare a unei contravenții este un act administrativ unilateral de sancționare, ceea ce înseamnă ca acesta este emis de către o autoritate publică, în regim de putere publică, în scopul executării legii.
Astfel, pentru a-și putea produce efectele (stabilirea obligației contravenientului de a plăti amenda) trebuie să respecte o serie de condiții stabilite de către art. 16 OUG 2/2001:
-data și locul unde este încheiat;
-numele, prenumele, calitatea și instituția din care face parte agentul constatator;
-numele, prenumele, domiciliul și codul numeric personal ale contravenientului;
-descrierea faptei contravenționale cu indicarea datei, orei și locului în care a fost săvârșită, precum și arătarea împrejurărilor care pot servi la aprecierea gravității faptei și la evaluarea eventualelor pagube pricinuite;
- indicarea actului normativ prin care se stabilește și se sancționează contravenția;
posibilitatea achitării, în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ;
- termenul de exercitare a căii de atac și instanța la care se depune plângerea;