avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestație Proces Verbal de Contravenție
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestație Proces Verbal de Contravenție

Buna Dimineața , aseara mi-a fost reținut permisul de conducere pentru depășirea vitezei cu 57km/h in localitate , a fost o harababura , agentul m-a urmărit 2 localități sa ma poată prinde pe radar cu o viteza de peste 101 km/h cu o masina de civil dar pe care avea montat radarul , iar eu am avut pilotul pus la 100 km/h , posibil sa fii accelerat , nu asta e important .

P.S:

In p.v-ul întocmit de agentul respectiv , Seria permisului meu pe care acesta l-a confiscat , este scrisă gresit , credeți ca atrage nulitatea acestuia ?

Dacă este nevoie sa platesc pentru o consiliere , platesc . Vreau doar sa stiu dacă îmi pot recupera permisul in cazul in care decid sa contest p.v-ul .

Multumesc Anticipat . Pot atașa și pozele cu procesul verbal dacă este nevoie .
Ultima modificare: Luni, 18 Mai 2020
Raulpetcu97, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Seria permisului dumneavoastra nu atrage nulitatea absoluta a procesului verbal , aceasta reprezinta o simpla eroare, ce nu produce o vatamare, in sensul legii.

In vederea identificarii unor motive de nulitate, va sugerez sa apelati la un avocat.

Nulitatea relativă apare în aceeași situație, însă cu distincția că acesta protejează un interes particular și nu poate fi invocată de către instanță din oficiu, ci numai de cel al cărui interes a fost vătămat prin actul respectiv.

Un proces-verbal de constatare a unei contravenții este un act administrativ unilateral de sancționare, ceea ce înseamnă ca acesta este emis de către o autoritate publică, în regim de putere publică, în scopul executării legii.

Astfel, pentru a-și putea produce efectele (stabilirea obligației contravenientului de a plăti amenda) trebuie să respecte o serie de condiții stabilite de către art. 16 OUG 2/2001:

-data și locul unde este încheiat;
-numele, prenumele, calitatea și instituția din care face parte agentul constatator;
-numele, prenumele, domiciliul și codul numeric personal ale contravenientului;
-descrierea faptei contravenționale cu indicarea datei, orei și locului în care a fost săvârșită, precum și arătarea împrejurărilor care pot servi la aprecierea gravității faptei și la evaluarea eventualelor pagube pricinuite;
- indicarea actului normativ prin care se stabilește și se sancționează contravenția;
posibilitatea achitării, în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ;
- termenul de exercitare a căii de atac și instanța la care se depune plângerea;

Ultima modificare: Luni, 18 Mai 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Depuneți plângere contravențională solicitând anularea procesului verbal de contravenție. Poliția este obligată să depună la dosar probele care dovedesc săvârșirea contravenției. . În cazul dvs. solicitați înregistrarea video a aparatului radar pe baza căreia se poate stabili dacă vitezele măsurate de aparatul radar pot să fie reale sau nu..
ing. Ioan Ciobanu
Indiferent ca aveti dreptate sau nu ,sanse sau nu formuland contestație aveti posibilitatea sa conduceți în continuare pana la pronuntarea unei hotărâri definitive .Dacă formulati și apel durează aproximativ un an sau poate chiar mai mult asa ca merita efortul ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locul faptei gresit in procesul verbal paulmm2 paulmm2 Buna ziua, am fost inregistrat cu aparatul radar cu 102km/h in localite. Locul faptei e scris gresit, sunt doua drumuri nationale care trec prin acea ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal pentru viteza carbo carbo x este surprins de un echipaj de politie circuland cu o viteza mai mare decat cea limita. in cazul unei contestatii a procesului verbal se poate invoca ca ... (vezi toată discuția)
Am depasit viteza legala mi s-a retinut permisul. ajutor va rog! razvan84 razvan84 In primul rand salut pe toti care sunt membrii ai acetui forum [i][b]DORESC DECAT SA IMI RECUOEREZ PERMISUL DE CONDUCERE AUTO NU SA ANULEZ P.V. DACA ACEST ... (vezi toată discuția)