avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... amenda circulatie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

amenda circulatie

prin prescrierea amenzii se intelege anularea ei, nu?
am vreo doua amenzi si mi s-a spus sa nu astept sa se prescrie ca in cazul asta, casierul de la primarie care nu a incasat amenda respectiva o va plati din buzunar.
asa e?
in cazul asta nu vreau sa plateasca un om nevinovat pt mine...
dar in lege nu am gasit asa ceva.
ma puteti lamuri?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: gabyioio , utilizator 08:56, 7 Noiembrie 2010
preschimbarea o dispune doar judecatorul care poate preschimba sanctiunea amenzi in avertisment.
CU privire la plata , singurul care o datoreaza esti tu si nimeni altcineva nu va plati pt. tine . Daca nu ai venituri si nici bunuri de executat atunci dupa trecerea a 5 ani acestea se prescriu.
A se stinge, a înceta, a-și pierde valabilitatea
a se prescrie inseamna a pierde dreptul de a mai solicita punerea in executare a respectivei pedepse indiferent de natura ei
acel proces verbal este facut pe numele dvs
nu are cum sa-l plateasca nicio alta persoana:giggle:
cand a-ti primit amenzile in ce an?
amenda se va duce la administratia financiara si va fi platita odata cu impozitul casei sau altr bunuri
va multumesc pt raspunsuri!
am o amenda mai veche, de vreo 4 ani, si una primita aseara. mi-a spus o angajata a primariei sa nu astept sa se prescrie pt ca va fi obligat casierul care nu a 'fost in stare' sa recupereze amenda de la mine sa o plateasca din buzunar.
asa e? asta e nelamurirea mea.
va rog, spuneti-mi, va fi obligat casierul sa plateasca drept sanctiune ca nu a recuperat banii de la mine? sau asta spun ei doar ca sa recupereze banii? pt ca nu am vazut nicio lege in care sa scrie asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi contraventionale/ oprire din salariu MihailaBogdan MihailaBogdan Buna seara, Recent am primit de la primărie o scrisoare prin care sunt notificat ca am amenzi neplătite in valoare de 1300 Ron. Unele sunt din aprilie si ... (vezi toată discuția)
Amenzile auto se prescriu sau nu ? hageogeo hageogeo Potrivit art 127 alin (1) din Codul de procedura fiscala, Republicat, cu modificarile sicompletarile ulterioare, dreptul de a cere executarea silita a ... (vezi toată discuția)
Cum sa scap de debite mai vechi de 5 ani din amenzi? MihaDrag MihaDrag Cum as putea sa scap de debite mai vechi de 5 ani din amenzi ,ce modalitate pot sa mai aplic ? Poate sa faca debitorul o declaratie prin care sa-si recunoasca ... (vezi toată discuția)