prin prescrierea amenzii se intelege anularea ei, nu?
am vreo doua amenzi si mi s-a spus sa nu astept sa se prescrie ca in cazul asta, casierul de la primarie care nu a incasat amenda respectiva o va plati din buzunar.
asa e?
in cazul asta nu vreau sa plateasca un om nevinovat pt mine...
dar in lege nu am gasit asa ceva.
ma puteti lamuri?
preschimbarea o dispune doar judecatorul care poate preschimba sanctiunea amenzi in avertisment.
CU privire la plata , singurul care o datoreaza esti tu si nimeni altcineva nu va plati pt. tine . Daca nu ai venituri si nici bunuri de executat atunci dupa trecerea a 5 ani acestea se prescriu.
A se stinge, a înceta, a-și pierde valabilitatea
a se prescrie inseamna a pierde dreptul de a mai solicita punerea in executare a respectivei pedepse indiferent de natura ei
acel proces verbal este facut pe numele dvs
nu are cum sa-l plateasca nicio alta persoana:giggle:
cand a-ti primit amenzile in ce an?
amenda se va duce la administratia financiara si va fi platita odata cu impozitul casei sau altr bunuri
va multumesc pt raspunsuri!
am o amenda mai veche, de vreo 4 ani, si una primita aseara. mi-a spus o angajata a primariei sa nu astept sa se prescrie pt ca va fi obligat casierul care nu a 'fost in stare' sa recupereze amenda de la mine sa o plateasca din buzunar.
asa e? asta e nelamurirea mea.
va rog, spuneti-mi, va fi obligat casierul sa plateasca drept sanctiune ca nu a recuperat banii de la mine? sau asta spun ei doar ca sa recupereze banii? pt ca nu am vazut nicio lege in care sa scrie asa ceva.