As dori sa aflu unele detalii legate cesionarea partilor sociale catre o persoana juridica straina. Informatiile de la Registrul Comertului au fost contradictorii, in sensul ca fiecare persoana intrebata imi oferea alta informatie.
Ma intereseaza actele pe care persoana juridica straina trebuie sa le depuna.
Ce am inteles:
-hotarirea AGA care sa cuprinda numirea imputernicitului pentru semnarea actelor si toate modificarile la statutul si contractul existent;
-extras din Registrul Comertului, sau institutia lor echivalenta, care sa ateste ca firma este inscrisa acolo;
-certificat de bonitate/solvabilitate bancara;
Ce NU am inteles:
-se cere cazier fiscal pt. România. Nu am inteles daca acesta e o decalataie sub semnatura privata, sau o declaratie la notar sau un act oficial de la o institutie;
-pentru imputernicit, dupa unele surse se cere doar cazier judiciar, iar dupa alte surse se cere si cazier fiscal;
-pentru noul administrator, de asemenea, nu imi este clar daca se cere si cazier judiciar si fiscal sau numai unul din ele. Singura informatie certa este ca i se cere specimen de semnatura.
-inafara celor enumerate mai sus, nu sint sigur daca nu cumva mai trebuie si alte acte. Nici o peroana de la Reg. Comertului nu a putu sa imi spuna fara echivoc daca actele de mai sus sint suficiente.
Ca o remarca amara, pe pagina web a Registrului Comertului, documetul transfer of shares to SNC, SCS and SRL, de la adresa
[ link extern ] >