avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am nevoie de indrumare !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am nevoie de indrumare !

Intrebarile mele sunt oarecum simple.
Bunicii mei au o garsoniera si au trecut-o pe numele mamei mele cu o clauza,sa poata beneficia de ea doar dupa moartea lor.
De ceva timp s-au gandit ca ar fii bine sa ma treaca si pe mine, bineinteles tot cu o clauza.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- de ce acte am avea nevoie pentru a putea face asta
- ce pasi ar trebui facuti
- cam cat ne-ar ajunge ca suma de bani
Locuiesc in Bucuresti, iar garsoniera este in zona Dristorului.
Mulumesc si astept un raspuns cat mai exact si lamuritor.
Cel mai recent răspuns: Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic 17:30, 6 Noiembrie 2010
Va multumesc pentru raspuns si totodata imi permit sa va spun ca nu era nevoie de atata agresivitate la inceputul raspunsului dumneavoastra.
Da ... intradevar folosesc exprimari simple, 'din popor", asa cum ati spus, dar tin sa va reamintesc in cazul in care credeati ca vorbiti tot cu cineva din meseria dumneavostra, ca eu sunt doar un simplu cetatean, modest, fara cunostinte de avocatura.
Sunt acel banal om care va bate dumneavostra la usa si va cere un sfat, asteptand sa i se raspunda simplu si sa nu fie tras la raspundere pe un ton ironic cum ca nu stie sa foloseasca exprimari de tip juridic.
Va multumesc inca odata si scuzati-ma daca mi-am permis sa va critic, dar nu uitati ca noi, cei din popor, babele de la coltul strazii, suntem cei care va cerem ajutorul si asteptam respect nu ironie.
O zi buna.

Mesaj adresat doamnei avocat romascanu
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Noiembrie 2010
Confidential_1, utilizator
Multumesc tuturor celor care si-au rapit din timp pentru a-mi raspunde la intrebari.
Am sa merg la un notar impreuna cu bunica pentru a vedea ce putem face.
Inca odata mii de multumiri tuturor celor care au raspuns mesajelor mele.
Pt confidential ..
Va multumesc pentru raspuns si totodata imi permit sa va spun ca nu era nevoie de atata agresivitate la inceputul raspunsului dumneavoastra.

Nu e cazul sa va suparati . Este doar stilul mai direct , si original al d-nei avocat Romascanu , fara legatura cu modul de exprimare al dvs.
Va asigur ca daca , recititi raspunsul primit , fara insa a-l considera ironic la adresa dvs. vedeti doar bunele intentii.

P.S. Dvs. ce preferati , sa fiti sfatuit(a) in mod amabil - dar prost , sau "fara perdea"- ca sa va citez , de unul dintre cei mai buni consultanti ?????
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Noiembrie 2010
Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nudul proprietar vrea să vândă apartamentul. poate anula dreptul uzufructuarului și apoi să vândă apartamentul fără știrea acestuia? andrea0810 andrea0810 Buna. Mama se afla in situatia urmatoare: Bunica a cumparat un apartament in 2002 si in CF apare la sarcina ca nuda proprietate si mama apare la sarcina ca ... (vezi toată discuția)
Mostenire monica_elena monica_elena Bunica mea a avut trei copii. O sora mai mare, care a murit acum un an, mama si un frate, care traiesc. Bunica este unic proprietar, bunicul meu este mort ... (vezi toată discuția)
Uzufructul viager andu1982 andu1982 buna ziua am o nelamurire in ceea ce priviste dreptul de uzufruct si dreptul de proprietate am achizitionat un apartament si am instituit un drept de ... (vezi toată discuția)