avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1263 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Vreti sa schimbam imnul Romaniei?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Vreti sa schimbam imnul Romaniei?

AM FOST CONTEMPORANI CU ....EL,NE-A FACUT COMUNISMUL MAI USOR DE SUPORTAT,NU VRETI CA UNA DIN POEZIILE LUI SA DEVINA IMN NATIONAL?
IMPOSIBIL SA NU GASIM CEVA CE NI SE POTRIVESTE,CAND ,EL AFACUT PENTRU FIECARE DIN NOI O POEZIE!
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 13:09, 29 Octombrie 2011
=D> :yes:

Adrian.Tudor a scris:

Am schimbat de atatea ori imnul ROMANIEI din '50 de cand m-am nascut incat traiesc cu senzatia ca o sa ne pierdem identitatea ca nati daca nu cumva ne-am si pierdut-o.


de acord si cu @dragos79

Cred ca sunt vremuri sa cantam
[ link extern ]

Weekend asa cum va doriti!
:luck:

Pentru cine nu isi mai aminteste, motivul pentru care "Desteapta-te romane" a fost declarat ca Imn al Romaniei a fost acela ca a fost cantat pe strazile marilor orase, in fata armelor, de catre cei care au iesit in '89.
Nu putem schimba acest simbol cu o poezie, oricat de frumoasa ar fi si indiferent de cine a fost scrisa.
Imi place opera lui Adrian Paunescu, in momentele triste din istoria noastra recenta poeziile sale aduceau un suflu nou, dar... sa ridicam vreuna din poeziile sale la rangul de Imn al Romaniei... este totusi cam mult.

P.S.: De ce initiatorului topicului nu i-a venit ideea sa propuna schimbarea Imnului cu una din poeziile lui Eminescu. Este totusi poetul nostru national.
Oricum, si in acest caz raspunsul meu ar fi fost acelasi - NU!
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Noiembrie 2010
Ana Muntianu, Consultant fiscal
Sigur, se va spune ca dovedesc rautate, dar am dreptul sa ma intreb si sa intreb: de ce o doamna care nu mai locuieste in RO de ceva ani si care se interesa cum e cu distractia (vacantele pe acest taram) si care intreba daca merita sa revina in RO propune sa schimbam imnul cu o poezie a lui Paunescu? :stunned: Care sa fie aceasta poezie? Poate… “Cheia”…? :D

Aici ne povesteste...
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Duminică, 14 Noiembrie 2010
trope_doi, utilizator
sti ce am putea face mai bine? sa-l invatam pentru o mare parte stiu doar titlul. copiii nu pot reproduce 2 strofe consecutive.sa incurajam copii sa-l invete. poate ar fi un lucru bun ca in fiecare dimineata sa fie cantat in scoli. versurile sunt ok. poate renaste spiritul national.
sincer eu personal nu cred ca tara asta mai are o sansa,in prezent nu da 2 bani pe mine si nici eu pe ea. imnul poate fi o manea din partea mea,nu am tendinte nationaliste,nu sunt un bun cetatean,nu vreau sa fiu.parafrazand un clasic: "nu m-a crescut tara asta,m-au crescut ai mei cu greu."
asta nu inseamna ca am dreptate. per total un amarat de cantec poate schimba multe. nu ar trebui schimbat,ar trebui invatat si insusit. de generatia tanara.foarte tanara.atat de tanara incat sa putem spera ca la un moment dat vor uita aceste vremuri. restul sunt cauze pierdute.
da poate dau astia o lege sa ne punem fiecare ce imn vrem...daca pasta nu il putem tine minte.

mie la sta mi se zbarceste pilea cand il aud la o olimpiada internationala sau in baza din afganistan.

Alte discuții în legătură

A murit poetul adrian paunescu rosu gheorghe rosu gheorghe Incepand de astazi Flacara poeziei lui ADRIAN PAUNESCU nu mai palpaie, dar ne va lumina neincetat. Odihna vesnica neobositului poet! (vezi toată discuția)
Daca va place octavian goga POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE [b]Dăscăliţa Octavian Goga[/b] Poezie dedicata de marele poet iubirii vietii sale - învăţătoarea Aurelia Rusu. Poezia a fost publicata in Revista ... (vezi toată discuția)
Kitsch Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Kitsch-ul e destul de greu de definit pentru ca trebuie ca definitia sa fie astfel conceputa incat sa dobandim o unealta prin care sa putem desparti cu ... (vezi toată discuția)