avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Valoarea chitantei de mana in cazul cumpararii unui ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Valoarea chitantei de mana in cazul cumpararii unui autoturism

Salutare,

In urmatoarele zile intentionez sa cumpar un autoturism... se poate intampla sa am probleme daca fac o chitanta de mana ? Aceasta chitanta are o valoare daca este facuta si cu martori ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: alexaa , utilizator 16:29, 8 Noiembrie 2010
Mai bine mergeți direct la Poliție. Are și chitanța asta valoare. E o dovadă a prețului plătit dar pentru radierea din circulație și din evidențele fiscale de pe numele vânzătorului și înmatricularea mașinii pe numele dumneavoastră e obligatoriu contractul tip de la Poliție. Eu zic să nu vă complicați. Și dacă doamne ferește se întâmplă ceva cu actualul proprietar și moștenitorii nu recunosc chitanța... vă judecați.
faceti contract de vanzare cumparare, apoi completati fisa de inmatriculare a autovehicolului. formularele le puteti descarca si de pe net
va complicati in cazul in care vanzatorul nu mai vrea sa radieze sau sa vanda,riscati sa ajungeti la instanta
si actul facut la ghisee e tot sub semnatura privata dar la momentul incheierii se intocmeste si fisa de inmatriculare,se preda talonul etc ,e mai bine asa
Va Multumesc mult pentru respunsuri .. aleg aceasta varianta doar pentru 2-3 sap maxim .. asta pentru ca nu am posibilitatea sa ajung mai devreme la un notar . mie imi era teama sa nu vina propietarul sa ia masina de la mn sau sa o declare furata .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum aflu daca masina e radiata? IdaTuning IdaTuning Buna ziua, incep prin a spune ca duminica imi voi cumpar o masina din oras de la mine, masina este inscrisa pe galati, persoana care a cumparat masina a ... (vezi toată discuția)
Inscriere masina fara talon Simina12 Simina12 Am cumparat o masina inscrisa pe Bucuresti. Masina a fost cumparata de 3-4 persoane dupa proprietarul masinii , nu am fiscalul de la proprietarul masinii si ... (vezi toată discuția)
Vânzare - cumparare auto mihaiclaudiugabriel mihaiclaudiugabriel Am cumpărat o mașină în luna octombrie 2017, dar certificatul fiscal l-am primit in 4 ianuarie 2018 . Intrebarea mea este : Primesc amenda ,daca ma duc sa ... (vezi toată discuția)