avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme succesiune

Pe scurt, bunica mea a mostenit o casa de la parintii sai, avand emis un titlu de proprietate in acest sens. Mentionez ca bunica a mai avut un frate, care a decedat, lasand in urma sotia si un copil,ambii in viata. Acum bunica nu poate vinde casa intrucat nu a intrat in posesia certificatului de mostenitor. Verificand la arhivele statului mi s-a spus ca succesiunea dupa tatal bunicii a fost inceputa dar nefinalizata, bunica sustinand ca s-a platit si o taxa la data respectiva si ca fratele ei ar fi renuntat in favoarea ei. Vreau sa stiu ce e de facut in acest sens si daca cumnata bunicii si fiul acestuia mai au drept asupra proprietatii.
Ce inseamna inceputa si neterminata?
S-au verificat registrele succesoarale si se regaseste o declaratie autentica de renuntare din partea fratelui bunicii?
daca gasiti declaratia de renuntare la arhivele vechiului notariat de stat atunci bunica va redeschide succesiunea si va deveni unic mostenitor.incercati sa faceti rost de toate actele de la asa zisa incercare de deschidere a succesiunii si mergeti la notar,el va urma procedura.in nici un caz daca fratele a renuntat mostenitorii lui nu pot avea pretentii,ei sunt succesori ai dreptului fratelui dara cesta a renuntat la mostenire
Elementele pe care ni le dai sunt insuficiente si contradictorii. Ce titlu are bunica asupra casei? Are vreun titlu sau nu? Ce a stat la baza obtinerii titlului (contract de vanzare cumparare etc.)Daca a fost deschisa succesiunea in termen legal si daca aceasta a fost acceptata expres, in caz contrar acceptarea tacita se manifesta in exterior prin diverse acte specifice proprietarului.
romascanu a scris:

Ce inseamna inceputa si neterminata?

habar nu am:D
:coffee:
totusi pe acest forum se cer sfaturi juridica asa ca........abtineti-va de la comentarii care va reprezinta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la mostenire alinaduta alinaduta In 92 mama impreuna cu frati ei au dat o declaratie care suna cam asa \\" declar ca renunt la succesiune acestuia (bunica mea) si ca nu ... (vezi toată discuția)
Declaratie de renuntare la drepturi succesorale bocca61 bocca61 sunt Marian. tatal meu Constantin este decedat. bunicul meu Petre este decedat si in urma dezbaterii succesiunii a fost emis titlul de proprietate asupra ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune fara documentele necesare acesteia myyre myyre Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Bunicii mei au decedat inainte de 1989, bunicul in 1968 si bunica 1974. La vremea respectiva ... (vezi toată discuția)