avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale autorizatii parcare auto privata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

autorizatii parcare auto privata

Ce avize si autorizatii trebuie sa obtin pentru a putea face o parcare auto? Mentionez faptul ca terenul pe care intentionez sa fac aceasta parcare nu este luat de la Primarie, ci este proprietatea mea. De asemenea, Am o societate al carei asociat sunt si are in obiectul de activitate codul CAEN 5221 Activitati de servicii anexe pentru transporturi terestre.
Va multumesc pentru ajutorul acordat!
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 13:48, 9 Noiembrie 2010
Buna ziua,
Pentru inceput, aveti nevoie de Certificat de urbanism, in urma si pe baza caruia, se intocmeste dosarul pentru obtinerea autorizatiei de constructie.
Fiind vorba de un teren proprietate privata, nu cred sa fie necesara vreo autorizatie de functionare de la autoritatile locale, pentru acest gen de activitate, dar este recomandat sa verificati.

De asemenea, in functie de amplasamentul terenului, este posibil sa aveti nevoie de o autorizatie de acces de la C.N.A.D.N.R.
Am avut nevoie de o astfel de autorizatie pentru un caz similar, intr-un oras din jud Ilfov. Pentru a elibera autorizatia, este posibil sa vi se impuna sa faceti anumite amenajari privind accesul (banda de decelerare) si iesirea (banda de accelerare) pe cheltuiala d-voastra. Nu pot oferi mai multe detalii aici..
Ultima modificare: Marți, 9 Noiembrie 2010
Primoris SRL, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum colector si acces la drumul national marturie marturie Detin un teren extravilan cu o deschidere de 185m la marginea DN2, invecinat cu o statie de carburanti. Indentionez sa dezvolt o mica afacere pe acel teren , ... (vezi toată discuția)
Accesul in dn2 a unei proprietati din extravilan, printr-o portiune de intravilan rombest rombest De cativa ani buni ne lovim de conditiile de acces in DN , impuse de CNAIR. Pe scurt: Am cumparat, la marginea DN2 un teren extravilan de 12400mp, deschidere ... (vezi toată discuția)
Poate fi intabulata o constructie pe domeniu public? isturchian isturchian Persoana fizica autorizata, activitate principala fiind comert cu flori, care detin spatiul comercial cu contractul de inchiriere pe domeniu public de 17 ani, ... (vezi toată discuția)