avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune parti sociale

Buna ziua,am o antrebare am deschis o firma cu un asociat an mai 2010 si de 2 luni neam despartit am mers la notar si am facut un contract de cesiune pe data de 28 septembrie si nu am modificat actu constitutiv anca ce valabilitate are contractul de cesiune ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Noiembrie 2010
melih, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sirbu Cristina , Avocat 09:58, 6 Noiembrie 2010
In vara aceasta au aparut dispozitii legale in sensul ca astfel de cesiuni, neurmate de publicare si toate formalitatile de la ORC nu au valabilitate.
Urmati procedurile registrului comertului
fara publicarea in monitorul oficial a cesiunii aceasta nu este opozabila si nu are valoare decat intre partile semnatare in speta cei doi asociati.
contactati un avocat care va face toate demersurile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O speza marix2007 marix2007 un cetatean a semnat la notar ca preia prin cesiune partile sociale ale asociatilor, dar nu sa mai dus la registrul comertului sa scoata actul acela care ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma lenuivan lenuivan vreau sa vand o firma la care sunt asociat unic, in patrimoniu nu mai am niciun bun(am avut o masina ptr transport dar am vandut-o) Ce acte tb sa intocmesc? - (vezi toată discuția)
Neinregistrare cesiune la reg com pkey pkey Am si eu o intrebare. Am avut un SRL in care eram asociat unic. Am cesionat-o cuiva am facut cesiune parti sociale, decizie asociat unic .....etc, proces ... (vezi toată discuția)