avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act vanzare cumparare apartament dobandit in timpul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act vanzare cumparare apartament dobandit in timpul casatoriei vandut de un sot fara acordul celuilalt

Buna ziua!
am cumparat in timpul casatoriei un apartament cu doua camere. Eu am fost plecat in strainatate. sotia a vandut apartamentul, care era cu ipotecat la banca pentru un credit de nevoi personale cu ipoteca pe care l-am dobandit in numele meu. avand in vedere ca nu am avut stiinta de acest fapt, actul de vanzare-cumparare poate fi declarat nul? probabil a semnat si in numele meu la banca pentru ridicarea ipotecii.
va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Noiembrie 2010
danuzz, utilizator
Cel mai recent răspuns: danuzz , utilizator 09:45, 7 Noiembrie 2010
Radierea ipotecii din cartea funciară e solicitată de bancă la achitarea integrală a creditului. În urma radierii ipotecii soția putea să vândă doar cota ei de proprietate din aparatament nu și pe a dumneavoastră. Ați văzut actul de înstrăinare? Soția ar intra sub incidența legii penale dacă s-a folosit de ceva metode neortodoxe ca să vândă și cota dumneavoastră fără un mandat special din partea dumneavoastră.
nu cred ca un notar a autentificat un contract in conditiile in care si dvs erati pe actul de proprietate..
apoi cota sotilor nu-i determinata pentru bunurile dobandite in timpul casatoriei, ei dobandind in devalmasie
Pe actul de proprietate este trecută doar soția. Noi suntem in continuare casatoriti, numai ca m-am întors de la munca din străinătate si am găsit casa vândută. Nu este considerat bun comun atât timp cât a fost dobândit in timpul casniciei? Amândoi am platit la banca. Poate instraina in aceste condiții fără acordul meu? As vrea sa știu dacă pot ataca in instanta acel act de vânzare-cumpărare. Va multumesc mult!
chiar e indicat sa promovati urgent o actiune in instanta prin care sa solicitati anularea actului de vanzare-cumparare.aveti toate sansele sa castigati.
Va multumesc pentru ajutor! Voi angaja un avocat care sa mă reprezinte La piatra neamt

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare casa fara partaj johnalexander johnalexander Buna ziua, Parintii mei sunt divortati de ceva timp iar acum vor sa vanda apartamentul...este obligatoriu partajul? Multumesc! (vezi toată discuția)
Drept de proprietate asupra unui bun rodicab76 rodicab76 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in gasirea unui raspuns pentru urmatoarele 2 probleme: 1. Sotul meu are in proprietate un autoturism si doreste sa-mi ... (vezi toată discuția)
Drepturi egale intre soti ContSters356909 ContSters356909 Buna dimineata! Care sunt drepturile dintre soti asupra bunurilor din timpul casatoriei, in conditiile achizitiei unei case in rate, creditul fiind pe numele ... (vezi toată discuția)