avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune civila pt obligatia de a face
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune civila pt obligatia de a face

Vreau sa deschid o actiune civila in instanta pentru obligatia de a face, respectiv obligarea asociatiei de a scoate de la intretinere o persoana, intrucat am solicitat in repetate randuri acest lucru dar fara raspuns pozitiv din partea asociatiei. Va rog sa-mi spuneti daca este posibil, si daca da, m-ar interesa un model de actiune va rog, si o baza legala. Legea 544/2004 ? Va multumesc. B-)
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Noiembrie 2010
Krissia ., Alte profesii
Nici intr-un caz legea contenciosului administrativ, ci calea dreptului comun. Cererea este simpla temeiul legal al acesteia putand fi dispozitiile codului civil si cele speciale privind activitatea asociatiilor de proprietari. Competenta apartine judecatoriei. Taxa de timbru de la actiuni neevaluabile in bani (cred ca 4 lei si timbru juducuar de 0,30 lei).
Un model de cerere si cu incadrare juridica se poate ? :) O fac la fel ca cererea de chemare in judecata normala ?
precizati motivul prntru care solicitati scoaterea de la plata unor cheltuielicomune a unei persoane. vedeti legea nr. 230/2007 si normele de aplicare din 19.12.2007
Asta stiu. Modelul de actiune ma intereseaza, si motivare legala.
Art 17 din HG nr 1588/2007 Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii
r)-stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar,minimnum 15 zile pe luna ;stabileste perioada pentru care proprietarii ,respectiv chiriasii ,pot solicita in scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna ,conform adunarii generale

Model de actiune de chemare in instanta pe care il puteti adapta ,il gasiti pe sectiunea asociatii de proprietari rubrica Documente utile
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Noiembrie 2010
ynocentta, utilizator

Alte discuții în legătură

Restante la intretinere. in baza carui art.de lege trebuie dat in judecata un locatar cu datorii? mihaela2007 mihaela2007 unul dintre locatari are o datorie de 10000 ron si dorim sa-l chemam in instanta.ce art.de lege trebuie invocat, mai precis cum ne vom motiva actiunea? (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata/cerere cu valoare mica ALIOSA ALIOSA O Asociatie de Proprietari poate solicita \\"Ordonanta de Plata\\" sau \\"Cerere cu valoare mica\\" conform NCPC si sa completeze formularul conform OMJ 359? ... (vezi toată discuția)
Motive de desfiintare legala asociatie proprietari Sever Simion Sever Simion Buna dimineata! Va rog un mic ajutor: Care ar putea fi motivele de desfiintare legala a unei asociatii de proprietari functionala din anul 2009? Adica, ... (vezi toată discuția)