avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sesizare ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sesizare ITM

Daca faci o sesizare la itm in legatura cu o persoana care munceste la negru, pe langa amenda pe care o va primi angajatorul, ce se va intampla cu "angajatul"?
Numele celui care face sesizarea ramane anonim?
Cel mai recent răspuns: rosu gheorghe , utilizator 13:12, 7 Noiembrie 2010
Teoretic ,identitatea petentului nu se comunica
Practic ,dupa posibilitati....
In situatia in care ITM dispune cercetarea unei sesizari ,urmeaza a fi aplicate sanctiuni impotriva persoanelor vinovate
Practic, cine pot fi persoanele vinovate?Angajatorul este cu siguranta.Ce va pati angajatul?
Buna seara !
ITM-ul nu va putea sanctiona decat angajatorul ... Indirect insa , din moment ce este depistat si sanctionat angajatorul s-ar putea ca acel angajat sa nu mai lucreze la acesta sau poate (norocul/nenorocul ) ii va face carte de munca .... De multe ori se intampla ca identitatea petitionarului sa fie deconspirata ...
Medu a scris:

Practic, cine pot fi persoanele vinovate?Angajatorul este cu siguranta.Ce va pati angajatul?

Angajatul nu poate pati decat doua lucruri:
1. i se va face c.i.m. si se va inregistra la ITM
2. i se va spune sa plece din societate. Aceasta situatie este mai putin plauzibila, intrucat daca controlul ITM a constatat ca lucreaza fara c.i.m. in afara de amenda i se va da si masura incheierii c.i.m. si inregistrarea lui la ITM. Posibil ca dupa rezolvarea acestei masuri sa i se spuna sa plec din societate.
Ce lucruri logice?!
Ceri sa se respecte legea; vei fi sigur pedepsit.
Tind sa cred ca ca si instanta uneori tot asa gandeste.
Nu acuz pe niciun participant la discutie de nimic,stiu ca tot ce s-a spus(inclusiv de mine)este din practica,adica din viata.
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2010
rosu gheorghe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat fara contract de munca emmiv2008 emmiv2008 Ce se intampla daca am avut un angajat, fara carte de munca,timp de o luna jumatate, dupa care am renuntat la serviciile lui? in perioada asta eu l-am platit, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua soția mea este pensionară gradul 2 si a lucrat că ... Enache Nicolae Enache Nicolae Buna ziua soția mea este pensionară gradul 2 si a lucrat că bona timp de 4 ani in aceasta perioada cînd lua și pensie și o persoană vrea sa ii facă ... (vezi toată discuția)
In urma unei sesizari depuse la itm , in care au fost semnalat ... tutu12 tutu12 In urma unei sesizari depuse la ITM , in care au fost semnalate ilegalitati si falsuri in acte ( pontaje si state de plate ) - din partea angajatorului , ITM ... (vezi toată discuția)