Buna seara,as avea o pproblema de clarificat,daca ma poate ajuta cineva...In data de 16.01.08 mi-a fost suspendat permisul din cauza ca am baut o bere....astazi am fost la testare unde am fost admis ....in noi.2006 am avut suspendat permisul din alte cauze decat alcolemia......intrebarea este>pot beneficia in aceste conditii de reducere la 30 zile?
La cererea motivata a titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de catre seful politiei rutiere al judetului sau al municipiului Bucuresti pe raza careia a fost savârsita fapta ori de catre seful politiei rutiere din Inspectoratul General al Politiei Române, dar nu mai putin de 30 de zile, în conditiile prevazute în regulamentul privind circulatia pe drumurile publice.
In conditiile dvs nu puteti beneficia de reducere la 30 de zile.
In noiembrie 2006 cazul a trebuit sa ajunga la urmariri penale dar procurorul ma scos de sub urmarire penala, primind o amenda administrativa,permisul fiindu-mi inapoiat imediat dupa ce am dus hotararea procurorului.In acest caz se mai considera suspendat permisul? ....Va multumesc ptr. raspuns....
In conditiile in care permisul v-a fost inapoiat imediat dupa ce a-ti dus ordonanta procurorului prin care s-a decis NUP nu se mai considera suspendat permisul.