Am si eu o iontrebare: Cumnatul meu a baut o bere si a trebuit sa plece cu masina in sat ,la 200 metri la oprit o patrula de pol si i-a luat permisul ptr3 luni avea o alcolemie de 0,13 . Cum poate sa procedeze ?se poate depune contestatie ptr a micsora timpul sau chiar de al anula ?
Puteti formula plangere contraventionala impotriva procesului-verbal in termen de 15 zile de la comunicare. Solicitati anularea lui, precum si a sanctiunilor aplicate. Plangerea se introduce la Judecatoria in raza careia s-a savarsit contraventia. Pana la solutionarea definitiva a plangerii, se suspenda executarea sanctiunilor aplicate prin procesul-verbal, prin urmare nu trebuie sa achitati amenda si ramaneti cu permisul de conducere, putand circula, numai pana la finalizarea plangerii contraventionale.
Nu poate spune ca nu a baut deoarece alcoolemia arata altceva. Daca circula fara permis este infractiune si contraventia se transforma in infractiune si va fi un dosar penal. Eu sunt de parere sa contestati doar durata suspendarii pt 3 luni a permisului. Era suficient doar pt 30 de zile. In instanta recunoasteti fapta si regretati si beneficiati de reducerea cu 30% a sanctiunii.