avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... interogatoriu defavorabil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

interogatoriu defavorabil

Salut toţi forumişti de pe acest site, este o treaba formidabilă şi vă mulţumesc pentru răspunsuri.
Sunt reclamant intr-un proces, am interogato pe pârâtă(societate comericala), dar unele răspunsuri lea dat în favoarea ei, sunt considerate aceste răspunsuri probe în favoarea pârâtei
Cel mai recent răspuns: Gaby811 , utilizator 12:15, 7 Noiembrie 2010
Daca puteti demonstra ca raspunsurile nu sunt conforme cu realitatea, puteti sesiza instanta ca a depus marturie mincinoasa. De la caz la caz se poate depune si plangere penala la parchet pt aceasta infractiune, precum si pt inducerea in eroare a instantei de judecata.
Interogatoriul este util ca proba doar daca cel interogat nu rasppunde la el, si atunci se aplica art. 225, sau daca recunoaste pretentiile. daca neaga, nu prea vad utilitatea probei. Asta e esenta lui, interogatoriul tinde la recunoasterea pretentiilor adversarului.
Si raportat la veridicitatea raspunsurilor, partile in procesul civil, ca si inculpatul in penal, pot spune ce doresc pentru a-si sustine interesele. A se intelege ca pot chiar sa minta, fara a suferi vreo sanctiune alta decat pierderea procesului, respectiv condamnarea
Marturie mincinoasa?
Nici vorba!Marturia mincinoasa priveste doar fapta martorului intr-o cauza penala, civila, disciplinara sau in orice cauza in care se asculta martori.
Aici vorbim de o persoana juridica care raspunde la un interogatoriu si care are libertatea sa raspunda cum doreste., doar ca raspunsurile acesteia pot fi combatute cu celelalte probe administrate de reclamant.
@bartac a scris:
"Sunt reclamant intr-un proces, am interogato pe pârâtă(societate comericala), dar unele răspunsuri lea dat în favoarea ei, sunt considerate aceste răspunsuri probe în favoarea pârâtei".

Doar in masura in care pot fi coroborate cu alte probe sau/si in situatia in care, reclamantul nu dovedeste "contrariul"...sa nu uitam, totusi, faptul ca, "cel ce face o afirmatie, trebuie sa o si dovedeasca".
eu intreb dacă recunoaste că...., iar el raspunde ca nu recunoaste pentru ca nu este asa....., Judecătorul consideră aceasta intrebare si acest raspuns in favorea sau defavoarea cuiva(fara alta proba la mijloc)?

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa! camelia21 camelia21 Buna ziua!Ma aflu intr un litigiu de munca cu fostul angajator,ma acuza pt niste fapte la care eu nu am participat si vreau sa il acuz de marturie ... (vezi toată discuția)
Minciuna la interogatoriu getuta getuta Exista un reclamant si trei parati intr-n proces de anulare act. Doi parati au mintit la toate raspunsurile din interogator. Pot dovedi acest lucru cu dovezi ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii socrate111 socrate111 Buna seara .Imi puteti spune daca reclamantii care prin actiunea inaintata Instantei declara o serie de neadevaruri pot fi atrasi in raspundere penala in ... (vezi toată discuția)